10 mei 2009

Wedstrijdverslag SK Zingem – KSV Geraardsbergen

Eindronde tweede provinciale: SK Zingem – KSV Geraardsbergen: 1-3

In de eindronde van de tweede provinciale moest KSV Geraardsbergen op bezoek bij reeksgenoot SK Zingem.
In de aanvangsfase van de wedstrijd moest thuisdoelman Yannick Vanheuverswyn plat op een vrije trap van Michael Fleurinck. Een minuutje later kon Mathieu Ost echter profiteren van een aarzeling in de Geraardsbergse defensie: 1-0.
De Oudenbergploeg probeerde te reageren. Op aangeven van Christian Golike kon Michael Fleurinck aanleggen, maar Yannick Vanheuverswyn kon redden. Net voor het halfuur moest de thuisdoelman de bal lossen op een schot van Keone Perreman, en kon een attente Nicky Van Den Borre afwerken: 1-1.
Voor de rust moest KSV-doelman Michel Wittenberg een schot van Mathieu Ost stoppen. Aan de overkant besloot Nicky Van Den Borre van dichtbij over het Zingemse doel.

Onmiddellijk na de rust kwam de Oudenbergploeg op voorsprong. Na een vrije trap van Michael Fleurinck kon Kevin De Wannemaeker binnentikken: 1-2.


Keone Perreman

Slechts een paar minuutjes later moest de thuisdoelman plat op een poging van Vincent De Leenheer. De rood-gelen namen het meeste initiatief, en toen Michael Fleurinck in het strafschopgebied door Jonas Callens onderuit gehaald werd kon Keone Perreman vanop de penaltystip de score opdrijven: 1-3.
De thuisploeg kreeg nog een kans via de ingevallen Wesley Van Cauwenberghe, maar zijn poging verdween naast het Geraardsbergse doel. Aan de overkant liet Nicky Van den Borre een reuzenkans liggen om de wedstrijd definitief te beslissen. In de slotminuten probeerde de thuisploeg toch nog iets te forceren. Doelman Michel Wittenberg moest een schot van Dries Callens stoppen. De Geraardsbergse keeper moest ook nog redden op doelpogingen van Mathieu Ost en Dries Callens, en een schot van lieven Vergalle verdween naast het bezoekende doel.
Verdiende overwinning voor de rood-gelen die volgende zondag in de halve finale het bezoek krijgen van KVV Zelzate.

SK Zingem: Vanheuverswyn, Meurez, De Vos, Callens Jonas (80′ Seghers), Van Meirhaeghe, De Cubber, Vergalle, Pieters, Van Cauwenberghe Dieter (63′ Van Cauwenberghe Wesley), Ost, Callens Dries.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Wannemaeker, Sadones, Perreman, Maginet (63′ Broodcoorens), Van Slembrouck, Roelandt, Serlippens (29′ De Leenheer), Fleurinck, Golike, Van Den Borre (83′ Wattez).

Doelpunten: 6′ Mathieu Ost (1-0); 28′ Nicky Van Den Borre (1-1); 47′ Kevin De Wannemaeker (1-2); 66′ Keone Perreman (1-3).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background