29 nov 2009

Wedstrijdverslag SK Munkzwalm – KSV Geraardsbergen

SK Munkzwalm – KSV Geraardsbergen: 2-3

Met FC Merelbeke – SK Zingem en SK Munkzwalm – KSV Geraardsbergen stond de top-4 van de klassering in tweede provinciale B tegenover elkaar.

Reeds in de eerste minuut van de wedstrijd moest KSV-doelman Michel Wittenberg een schot van Gregory Vekeman onschadelijk maken. Enkele minuten later kon Kenneth Fouquet voorzetten en Gregory Vekeman maakte de klus af: 1-0.
De rood-gelen reageerden en namen de match in handen. Op een verre uittrap van Michel Wittenberg waagde Xander Van Der Beck zijn kans, maar thuisdoelman Bart Verstichelen kon redden. Op het kwartier kon Christian Golike voorzetten, maar Bart Verstichelen stopte de poging van Michael Fleurinck. Enkele minuten later kon Christian Golike terug voorzetten, maar doelman Bart Verstichelen bleef alert op de kopbal van Nicky Vanden Borre. Amper een minuut later kon Christian Golike de bal doorspelen naar Kevin De Wannemaker die keihard binnenknalde: 1-1
De Oudenbergploeg bleef aandringen, en de thuisdoelman moest ingrijpen op een poging van Xander Van der Beck. Een paar minuutjes later was het de beurt aan Vincent Deleenheer om Xander Van Der Beck, maar deze keer besloot hij naast het doel. Aan de overkant moest Michel Wittenberg een schot van Wannes Labeeuw stoppen. De Geraardsbergenaars bleven echter komen en Kevin De Wannemaker zag zijn schot naast gaan. Even voor de rust mocht Kristof Van Slembroeck een vrije trap nemen, en Michael Fleurinck knalde de bal in één tijd tegen de netten: 1-2.
In de tweede helft kwam het meeste initiatief van de thuisploeg. Eerst ging een vrije trap van Gregory Vekeman naast, en even later moest Michel Wittenberg ingrijpen bij een vrijschop van Kenneth Fouquet en een doelpoging van Wannes Labeeuw. Tussendoor moest thuisdoelman Bart Verstichelen plat op een schot van Kevin De Wannemaker. De plaatselijke doelman moest ook nog ingrijpen op een vrijschop van Kevin De Wannemaker. Het succes was echter voor de thuisploeg, want na een vrije trap van Gregory Vekeman kopte Robby Den Tandt de gelijkmaker binnen: 2-2.
In het daarop volgende kwartier moesten de Geraardsbergenaars zich beperken tot verdedigen. De thuisploeg bleef de druk opvoeren, maar op voorzet van Frederik Simoens besloot Kenneth Fouquet over het Geraardsbergse doel. Even later was het de beurt aan Kenneth Fouquet om voor te zetten, maar Michel Wittenberg stopte de poging van Gregory Vekeman. Een vijftal minuten later besloot Gregory Vekeman ook nog eens over de dwarsligger. Op het halfuur moest KSV-doelman Michel Wittenberg ingrijpen op een doelpoging van Jan Claerhout. Aan de overkant kon Michael Fleurinck voorzetten, maar de kopbal van Nicky Vanden Borre ging juist naast. Bij de thuisploeg kon Jan Claerhout voorzetten, maar de ingevallen Kristof Van Slembrouck kopte de bal over de deklat. De Geraardsbergse doelman moest ook nog een vrijschop van Kenneth Fouquet stoppen. Met nog een achttal minuten te spelen ging Xander Van Der Beck in het strafschopgebied onderuit na contact met Jan Claerhout, en de ingevallen Geoffrey Roelandt kon de penalty omzetten: 2-3.
In de slotminuten konden de rood-gelen de voorsprong vasthouden. Door deze overwinning nestelt KSV Geraardsbergen zich nu op de tweede plaats in de rangschikking.
De Geraardsbergenaars spelen nu tweemaal thuis tegen Ardennen en Meerbeke, en daarna volgt de confrontatie met leider FC Merelbeke.


KSV-trainer Marc Bourdeaud’hui

SK Munkzwalm: Verstichelen, Labeeuw, De Coene, De Jaegher (86′ Roelandt), Claerhout, De Ridder, Simoens (77′ Van Slembrouck), Franceus, Fouquet, Den Tandt, Vekeman.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Etienne, Van Slembroeck, De Wannemaker, Maginet, Sadones, Van Der Beck, Fleurinck (89′ Somers), Deleenheer, Vanden Borre, Golike (71′ Roelandt).

Doelpunten: 7′ Gregory Vekeman (1-0); 23′ Kevin De Wannemaker (1-1); 44′ Michael Fleurinck (1-2); 59′ Robby Den Tandt (2-2); 82′ Geoffrey Roelandt (2-3).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background