22 dec 2008

Wedstrijdverslag SK Munkzwalm – KSV Geraardsbergen

SK Munkzwalm – KSV Geraardsbergen: 2-4

Na de onverwachte thuisnederlaag tegen Osta Meerbeke moest KSV Geraardsbergen punten pakken om terug aansluiting te krijgen met de kopploegen in de klassering. Met de verplaatsing naar het derde geklasseerde SK Munkzwalm was dit uiteraard geen gemakkelijke opdracht.
De rood-gelen begonnen sterk aan de partij. Na vier minuten kon Christian Golike voorzetten, Vincent De Leenheer omzeilde thuisdoelman Bart Verstichelen en scoorde: 0-1.


Pieter Vander Linden

De thuisploeg probeerde te reageren via Frederik Simoens die zich door de Geraardsbegse defensie dribbelden maar dan vergat af te werken. Een vijftal minuten later mocht gregory Vekeman een corner trappen, maar de kopbal van Bart Baele ging naast. Aan de overzijde moest doelman Bart Verstichelen plat op een schot van Christian Golike. Slechts enkele minuten later knalde Pieter Vander Linden de 0-2 tegen de netten.
De thuisploeg ging op zoek naar de aansluitingstreffer en na een verre inworp en wat geharrewar voor het Geraardsbergse doel kon Kenneth Fouquet scoren: 1-2.
Een minuutje later moest KSV-doelman Michel Wittenberg nog een schot van Tom De Ridder stoppen. Het waren echter de bezoekers die voor het meezste gevaar zorgden. Op het halfuur kon Christian Golike voorzetten, en Pieter Vander Linden gaf de thuisdoelman nogmaals het nakijken: 1-3.
Bart Verstichelen moest in de volgende minuten redden op pogingen van Geoffrey Roelandt en Steven Maginet. Ook moest hij nog plat op een doelpoging van Nicky Vanden Borre. In de slotminuut werd handspel van één van de plaatselijke verdedigers bestraft met een penalty. Kevin De Wannemaeker scoorde van op de stip: 1-4.
Ook in de tweede helft waren het de Geraardsbergenaars die voor het eerste gevaar zorgden. Nadat Christian Golike kon vorzetten, moest Bart Verstichelen redden op een schot van Michael Fleurinck. Even later werd Vincent De Leenheer foutief afgestopt door doelman Verstichelen. Deze keer belandde de strafschop van Kevin De Wannemaeker echter op de paal. Op het halfuur kwam de thuisploeg even aandringen, maar Gregory Vekeman en Frederik Simoens konden Michel Wittenberg niet bedreigen. Een vijftal minuten voor tijd kon Jurgen Ysebaert dan toch de Geraardsbergse verdediging verschalken en er 2-4 van maken.
De laatste kans was nog voor de Geraardsbergenaars. Op aangeven van Stijn Serlippens besloot Nicky Vanden Borre echter voorlangs.

SK Munkzwalm: Verstichelen, Ysebaert, Goessens, De Coene (64′ De Jaegher), Spitaels (81′ Van Slembrouck), Franceus, Simoens, De Ridder, Fouquet, Vekeman, Baele.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Wannemaeker, Straetmans, Sadones, Maginet, Vander Lindn, Roelandt, Fleurinck, Vanden Borre, De Leenheer, Golike (73′ Serlippens)

Doelpunten: 4′ Vincent De Leenheer (0-1); 20′ Pieter Vander Linden (0-2); 23′ Kenneth Fouquet (1-2); 29′ Pieter Vander Linden ((1-3); 45′ Kevin De Wannemaeker (1-4); 84′ Jurgen Ysebaert (2-4).

KSV Geraardsbergen mag het nieuwe jaar starten met twee thuiswedstrijden. Op 4 en 11 januari komen respectievelijk Gavere-Asper en Ardennen op bezoek aan de Molendreef. Een unieke gelegenheid voor de rood-gelen om een plaats in de top-vijf te veroveren.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background