13 aug 2006

Wedstrijdverslag SK Lebbeke – KSV Geraardsbergen

SK Lebbeke – KSV Geraardsbergen: 1 – 2

In de aanloop naar de tweede wedstrijd in de Beker van Oost-Vlaanderen oefende KSV Geraardsbergen nog tegen vierdeklasser KSV Zottegem, en behaalde het een verdienstelijk gelijkspel: 2 – 2.
Negatief nieuws is echter dat Joeri Dujaquier in deze oefenmatch uitviel, en met gescheurde ligamenten gedurende een drietal weken zal moeten aan de kant blijven.
Voor de uitwedstrijd bij SK Lebbeke werd ook Danny Lorge uit voorzorg aan de kant gehouden, en begonnen o.a. Wouter Eloot en Michael Fleurinck op de bank.

Na een studieronde van ongeveer een kwartiertje tikte Sow Mamadou, op aangeven van Niels Straetmans, de bal tegen de netten: 0 – 1. De thuisploeg probeerde te reageren, maar na een vrijschop van Danny Theys besloot Kjell Dooremont naast. In de 20ste minuut verdween na een vrijschop van Andy Peleman, een kopbal van Niels Straetmans over het Lebbeekse doel. Op het halfuur kon de thuisploeg gelijkmaken, toen KSV-doelman Kurt Carlier geklopt werd op een schot van Steve Van Tongelen. Na voorzet van Christophe Van Den Abbeele moest de Geraardsbergse keeper nog tussenkomen op een kopbal van Filip Cornelis.

Na tien minuten in de tweede helft besloot Niels Straetmans voorlangs. Aan de overzijde knalde Filip Cornelis, op aangeven van Jan Van Baeveghem over het bezoekende doel. In de 68ste minuut moest thuisdoelman Gilles Berckmoes een poging van Sow Mamadou stoppen. Even later liet Niels Straetmans een reuzekans onbenut. In 74ste minuut kon Straetmans zijn misser rechtzetten. Hij bediende Michael Fleurinck, die onhoudbaar binnenknalde: 1 – 2.
In het slotkwartier kontroleerde KSV de match, en gaf de rood-gele verdediging geen kansen meer weg. Meteen de tweede overwinning voor de Oudenbergploeg in de Beker van Oost-Vlaanderen.
De verplichte penaltyreeks werd met 5 – 4 gewonnen door de thuisploeg.

Aanstaande zondag om 16 uur volgt voor KSV de derde opdracht in de beker met een thuismatch tegen SK Terjoden-Welle, maar eerst wordt er vrijdagavond om 19u30 nog geoefend tegen de Henegouwse eerste provincialer Deux-Acren.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background