6 apr 2010

Wedstrijdverslag SK Erembodegem – Sparta Geraardsbergen

Voor deze inhaalwedstrijd kon trainer Geert Willems geen beroep doen op de geschorste Ingmar De Roeck, ook Gunther Matthijs en Dieter De Roeve waren er niet bij.

De Goeferdingenaars dienden voor deze opdracht niet gemotiveerd worden, want ze hadden wel degelijk iets recht te zetten na de blamage van vorige week op Nederhasselt, mits winst zat zelfs de eindronde er nog in als extra toetje.

Vlak voor de aftrap moest trainer Willems zijn ploegopstelling nog omgooien. Jamile Assane ondervond nog hinder aan de kuit en hij werd vervangen door Kris D’hose, een gouden wissel zo zou later blijken.

Van bij de aftrap neemt Sparta het heft in handen en al na vier minuten is het raak, een vrije trap van Bart De Vos en het is warempel Kris D’Hose die de bal in doel devieert.

Erembodegem reageert maar het afstandsschot waait over het doel van De Clercq.

Sparta speelt een volwassen wedstrijd en geeft weinig doelkansen weg. Het is zelfs Jurgen De Leeuw die de beste mogelijkheid heeft na slecht uitverdedigen in de Erembodegemse defensie, doch hij kan niet besluiten.

Na de koffie komen de Geraardsbergenaars opnieuw het best uit de kleedkamer.

Al na 52’ krijgen we een corner, maar de kopbal van De Leeuw wordt door de Erembodegemse goalie uit doel gebokst. Op de hoekschop die daarop volgt is het wel raak, het is opnieuw D’hose die het leer in doel kopt en zo de score op 0-2 brengt.

Het moet zijn dat de weergoden dit ook hadden opgemerkt want even later zorgde een stevige hagelbui voor een ware zondvloed. De scheidsrechter besliste terecht de wedstrijd even te onderbreken.

Na tien minuten oponthoud wordt de partij hervat door scheidsrechter Schelstraete. Sparta laat zich in de slotfase niet meer verrassen en kan met een deugddoende overwinning terugkeren naar Geraardsbergen.

Volgende week komt SK Denderhoutem op bezoek aan het Goeferdingeplein.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background