8 sep 2008

Wedstrijdverslag SK Denderhoutem – Sp. Geraardsbergen

SK Denderhoutem – Sparta Geraardsbergen: 0 – 3

Sparta Geraardsbergen is er in geslaagd voor de verrassing te zorgen van de tweede speeldag in derde provinciale D. Het versloeg SK Denderhoutem op eigen terrein met 0-3.

Trainer Geert Willems koos voor dezelfde formatie die vorige week Nederhasselt naar huis stuurde.

Na een lange studieronde kwam de eerste kans er via Detaille die naast besloot, maar De Leeuw reageerde aan de overkant maar zijn schot passeerde langs doelman Van Isterdael.

Sparta was baas gedurende de eerste periode, op de 34′ kwam een voorzet van Kristof Van Cauwenberge bij David De Troyer terecht die naast besloot.

Tien minuten voor de pauze was Sparta opnieuw dicht bij de openingstreffer, Bart De Vos haalde makkelijk de achterlijn maar niemand van de Spartanen stond klaar om te besluiten.

Vlak voor de koffie kwam Sparta verdient op voorsprong, Bart De Vos bedient Gunther Matthijs hij verlengt op zijn beurt tot bij Jurgen De Leeuw die zijn tweede treffer van het seizoen voorbij doelman Van Isterdael kan koppen.

Na de koffie houdt Sparta in het openingskwartier van de tweede helft makkelijk stand. Het is Van Impe die voor de lokalen voor het eerste gevaar zorgt maar zijn schot gaat over.

Denderhoutem dreigt iets meer dan voor de pauze maar de beste mogelijkheden zijn voor de Geraardsbergenaars maar Gunther Matthijs ziet paal en lat in de weg staan.

Een tiental minuten voor affluiten zorgt De Leeuw voor de verlossing. De ploeg van trainer Willems staat terecht op een verdiende 0-2 voorsprong.

Een sterk spelende Bart De Vos zorgt voor de kers op de taart, hij bezegelt het lot van de thuisploeg met een rake counter vijf minuten voor affluiten.

Het was een schitterende collectieve prestatie van de jongens van trainer Willems. Een ruime overwinning op het veld van SK Denderhoutem dat toch één van de betere ploegen is in deze reeks.

Een kort maar heftig feestje kwam er dan ook na het laatste fluitsignaal, het was dan ook genieten voor spelers, bestuur en supporters van deze zoet smakende overwinning.

Maar de voetjes blijven op de grond want volgende week ontvangt Sparta Geraardsbergen de ploeg van Borsbeke, een niet te onderschatten opdracht.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background