3 mrt 2009

Wedstrijdverslag SK Aaigem – Sp. Geraardsbergen

SK Aaigem – Sparta G’bergen: 0-4

Na een weekje verplichte rust door Aalst Carnaval moest Sparta op bezoek bij staartploeg SK Aaigem. Bij SK Aaigem staat een oude bekende aan het roer. Trainer Andre Moreels was in het verleden aan het roer bij de ploeg uit Goeferdinge.

Bij Sparta zaten De Troyer en De Leeuw op de bank, zij kwamen terug uit vakantie. Dat het opnieuw geen makkelijke opdracht zou worden was bekend. Staartploegen teren meestal op een goede inzet. Ook nu was het Aaigem dat het best uit de startblokken schoot en opzoek ging naar de openingstreffer.

De eerste twintig minuten wordt gekenmerkt door een lange studieronde met licht veldoverwicht voor Aaigem.

Sparta reageert een eerste keer op de twintigste minuut toen Matthijs met een lobbal de thuisportier probeerde te verschalken doch zonder succes.

Aaigem reageert op de 35′ een vrije trap van Eddy Beeckman wordt door een thuisaanvaller over gekopt.

Een bleek Sparta Geraardsbergen flirt enkele malen met de 1-0 maar gaat toch met een scoreloos gelijkspel de rust in.

Na de koffie krijgen de supporters hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld. De eerste kans is voor Aaigem maar het schot gaat voorlangs.

Maar ja in voetbal moet je doelpunten maken, dit is een oude wet. Als je niet scoort aan de ene kant valt het doelpunt aan de overkant en zo geschiedde.

In de 52′ krijgt Sparta een vrije trap, Gunther Matthijs schildert een vrije trap op het hoofd van Joris Coessens die overhoeks binnenkopt.

Nu is het kalf helemaal verdronken bij Aaigem en Sparta slaagt erin de score makkelijk te verhogen.

Op de 65′ bedient Straetmans Gunther Matthijs die de 0-2 makkelijk tegen de netten duwt.

Even later is Matthijs opnieuw aan het feest met een afstandschot zet hij Sparta op 0-3.

In de slotfase is Aaigem nog enkele keren dicht bij de aansluitingstreffer. Maar het is Jurgen De Leeuw die de eindstand op 0-4 vastlegd.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background