22 jan 2006

Wedstrijdverslag Petegem – Eendracht Moerbeke

Petegem begon het best aan de wedstrijd en vloog de bezoekers meteen naar de keel met al in de 1ste min een schot van buiten de 16 m van Dries Callens dat doelman Steppe toch met enige moeite kan afweren. In de 6de min is er opnieuw D Callens die zijn afstandschot net naast de paal zien buiten gaan. De bedoeling van FC Petegem is duidelijk er moet gewonnen worden tegen de bezoekers uit Moerbeke.
Het is echter wel E Moerbeke dat bij zijn eerste aanval de score kan openen in de 11de min. Een voorzet van tegen de cornervlag verstuurd door Glenn Panis op het hoofd van Didier Janssens die onhoudbaar in het Petegemse doel kopt. Petegem probeert het gaspedaal nu nog wat verder in te duwen met in de 17de min een schot van kortbij door Davy Opsommer maar doelman Steppe is bij de pinken en kan de bal in hoekschop werken.
4 min later komen de bezoekers goed weg, een schot van D Callens wordt door D Opsommer in het bezoekende doel gewerkt maar afgekeurd wegens buitenspel van deze laatste. Petgem probeert met man en macht de 0-1 achterstand nog voor de rust weg te werken.
De alleenstaande D Opsommer krijgt daartoe de kans in de 27ste min maar kopt naast het doel van de bezoekers.
In de 32ste min nog eens de groen witten met een lange ren van John Lambert met een knal op doel dat via thuisdoelman Bart Aelvoet in hoekschop gaat.

Bij de daaropvolgende hoekschop krijgt de helemaal vrijstaande G Panis de kans om de score op te drijven maar zijn kopbal is te zwak en te slecht gericht in de armen van de thuisdoelman. En zo zijn we aan de koffie toe bij een 0-1 stand in het voordeel van FC E Moerbeke.

Onmiddellijk na de aftrap genomen door E Moerbeke een dubbelpas D Janssens naar Rien Van Der Bracht en terug D Janssens die zijn bal op de deklat uiteen ziet spatten.

In de 53ste min een nieuwe actie van R Van Der Bracht die twee man in de wind zet maar zijn voorzet is te zwak en komt in de armen van de thuisdoelman.
Amper 6 min later is het dan toch bingo via een gekraakt schot van G Panis dat door de goed gevolgde Tom Van Gansbeke onder de doelman tegen de netten wordt gewerkt en niet onverdiend 0-2 maar het gejuich van de bezoekende supporters is nog niet uitgestorven of D Callens, de beste thuisspeler op het veld, kan de aansluitingstreffer scoren van kortbij voorbij de kansloze en anders feilloze bezoekende doelman M Steppe, 1-2. Het wordt alsnog een triller van formaat want Petegem zet nu alles op alles om minstens nog een draw uit de brand te slepen maar lukt er niet in ondanks veel balbezit echte kansen te creƫren. Het is nog maar eens R Van Der Bracht die op rechts kan oprukken, past naar J Lambert maar die heeft onvoldoende controle op de bal en zo beland de bal via de thuisdoelman in hoekschop. Op de daaropvolgende hoekschop kopt D Janssens in de armen van de doelman. En dat er bij de thuisploeg een doelman in de goal stond hebben ze geweten want G Panis kan in de 84ste min nog maar eens zijn man uitschakelen maar besluit alweer op de thuiskeeper. Doordat Petegem helemaal naar voor wil trekken komt er meer en meer ruimte voor de counter.
1 min in blessuretijd is het bijna nog 1-3 via een verre uitrap van doelman Steppe die via het hoofd van de ver meespelende doelman B Allaerts bij J Lambert komt die op doel schiet maar de goed teruggekeerde Jonas Callens kan de bal alsnog van de lijn keren en zo blijft het 1-2 maar zeker een verwinning waar niks op aan te merken valt. Volgende week moeten de groen witten op bezoek bij Bevere en alweer zal er zwaar geknokt worden voor de punten alhoewel het lijkt of E Moerbeke bevrijd is dankzij de zege thuis tegen Jong Zulte.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background