1 sep 2008

Wedstrijdverslag Overboelare – Zandbergen

K.V.R. Overboelare – SK ZANDBERGEN: 0 – 2

Na een jaartje van stilte rond de eerste ploeg van racing Overboelare, is de club van voorzitter Van De Maele terug in competitie in vierde provinciale. Vorig jaar werd er hard gewerkt aan de terreinen (en die liggen er alle drie super bij!), voor het seizoen 2008-2009 staat er dus terug een eerste elftal klaar.

Het is een mengeling van jeugdspelers onder de 20 jaar, en enkele teruggekeerde routiniers waaronder doelman Bart Claes, Jurgen Faut en Maarten De Cuyper, om er maar enkele te noemen. Een ploeg in opbouw dus.

Afgelopen zondag zagen we een evenwichtige maar matige partij, waarin Overboelare misschien wel de bovenhand en de meeste kansen had, maar waarin het ook twee doelpunten in geschenkverpakking weggaf.
De eerste dreiging kwam nochtans van de thuisploeg. Eerst werd het schot van Jeroen Romeyns afgeblokt, en even later werd een verdienstelijke poging van Nathan Poelman gered door doelman D’Homme van Zandbergen.
In de zeventiende minuut kwam racing goed weg toen Kris Roeland een vrijschop op de dwarsligger lepelde. Op het half uur glipte bezoeker Paeleman door de buitenspelval, maar hij aarzelde te lang om de bezoekers op voorsprong te brengen. Op slag van rust kopte Romeyns nog in de handen van de doelman.

De tweede helft begon goed voor de bezoekers. Bij Overboelare werd achteraan getwijfeld, en Delignie kopte ook nog ongelukkig in eigen doel, en bracht zo de bezoekers op voorsprong. Racing dreigde in de 65′ met een hard schot van de pas ingevallen Bart Henoit. Aan de overkant kwam racing goed weg toen een afstandschot
op de paal uiteenspatte. Drie minuten later moest bezoekend doelman D’Homme, die overigens een voortreffelijke partij speelde, alles uit zijn kas halen om een goed gericht schot van Sven Opdecam uit de kruising te ranselen.
Goed, racing ging wel gedreven opzoek naar de gelijkmaker, zo zag het nog een poging van Nico Van De Pontseele in het zijnet belanden, en een vrijschop van Jurgen Faut net over gaan, maar het kreeg net voor affluiten toch nog het deksel op de neus met een tweede en geruststellend doelpunt van Kevin Neven.
Zondag zeven september moeten de racingers naar E. Deftinge, en dat zal toch nog andere koek zijn. De jonge garde van trainer Peter Eliano is hierbij dan ook alvast gewaarschuwd.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background