7 sep 2010

Wedstrijdverslag Overboelare – Onkerzele

In de tweede wedstrijd van een nieuw seizoen, moest Overboelare het opnemen tegen de buren van het enige echte overgebleven Onkerzele, den Eendracht.

Racing voetbalde vorige week op Ressegem een puntje bij elkaar, Onkerzele verloor tegen een zeer sterk Aaigem, dat zelfs getipt staat als kandidaat kampioen. Maar afgelopen weekend waren de bezoekers te sterk voor een verjongd elftal van Overboelare
De wedstrijd zelf had eigenlijk niet veel om het lijf, ook al domineerde Onkerzele zowat de hele eerste vijfenveertig minuten. Een eerste schuchtere poging zagen we van De Wolf met een afstandschot hoog over. Zowat tien minuten ver waren De Rouck en Verbeurt gevaarlijk, maar doelman Erdurdu, die een puike wedstrijd speelde, kon redding brengen. Racing raakte maar niet tot voor de kooi van de bezoekers en moest toezien hoe De Wolf in de twintigste minuut de openingstreffer binnen schoot. Tien minuten later had racing geluk toen een prutsballetje van Verbeurt op de paal strandde.

Racing had dus nog eens vijfenveertig minuten om iets te proberen, maar in aanvallend opzicht kwamen de oranje-zwarten toch iets te kort. Ook al had Strauven al vrij vroeg in deze tweede periode een unieke kans om de stand in evenwicht te brengen, maar Jimmy besloot te zwak op doel om doelman Carlier in verlegenheid te brengen. In de 55’ forceerde De Rouck voor zichzelf een kans, maar ook hij leverde een te zwak schot af om succes te kennen. Even voorbij de kaap van zestig minuten kon doelman Erdurdu met een prachtreflex Daneels van een doelpunt houden. Met nog een kwartier te gaan hadden de bezoekers de kans om de klus te klaren, maar nog maar eens Daneels kon op aangeven van Verbeurt niet afronden. Goed, racing probeerde toch nog enige druk naar voor te zetten, maar het moest dan ook rekening houden met de snelle tegenaanvallen van den Eendracht. Zo moest doelman Erdurdu in de tachtigste minuut alles uit de kast halen om Verbeurt van een doelpunt te houden. Enkele minuten later moest de goalie terug aan de bak op een kopbal van Daneels. Racing speelde eigenlijk wel een betere tweede periode, maar het creëerde toch wel te weinig kansen om aanspraak te kunnen maken op meer. Al had de scheidsrechter in de allerlaatste minuut de bal op de stip kunnen leggen toen een bal met de arm uit het doelvlak werd geslagen. Goed, de scheids en de aanhang van Onkerzele zag er geen graten in, langs de kant van de Racingsupporters was er natuurlijk hevig protest. Het bleef dus bij dat ene doelpunt uit de eerste helft, en op basis van het aantal kansen kan de winst van de buren uit Onkerzele zeker terecht genoemd worden.

Wedstrijden KVR Overboelare

Zaterdag 11/09/10
15u30 KVRO Beloften – Zegelsem
10u00 Doggen – KVRO -17
13u30 KVRO -10 – Nieuwerkerken
13u00 Ninove – KVRO -9
11u00 KVRO – 8 – SV Geraardsbergen

Zondag 12/09/10
15u00 R. Ophasselt – KVRO I

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background