9 mrt 2010

Wedstrijdverslag Overboelare – Moerbeke

Racing had voor aanvang van de wedstrijd nog wat werkzaamheden op te knappen aan het terrein. Grapjassen uit Moerbeke hadden de avond tevoren namelijk de middenstip uitgegraven en meegenomen. Een grapje waar zelfs in Overboelare mee gelachen kon worden.

Beide ploegen traden aan met heel wat jongeren in hun rangen, iets dat alleen maar kan toegejuicht worden natuurlijk. En ze hadden er beiden zin in, al zagen we in de eerste tien minuten van de wedstrijd niet echt veel doelgevaar. Een eerste prikje kwam van de bezoekers net voor het verstrijken van eerste kwartier, maar de kopbal van Wijnant ging naast. Vijf minuten later had Kevin Joris een erg mooie kans om Moerbeke op voorsprong te schieten, maar zijn schot ging hoog over. In de 22’ was racing aan de beurt maar de kopbal van Daneels was net iets te zwak en kon nog net voor de lijn worden weggewerkt. Even daarna waagde Niels van redelijk ver zijn kans, en deze keer ging de bal centimeters over. Tien minuten later ging de bal toch tegen de netten. Leroy mocht een onrechtstreekse vrijschop nemen, de bal raakte misschien wel de haren van Aubeeck alvorens in doel te verdwijnen, maar de scheids zag het zo niet en keurde het doelpunt dus af. Enkele minuten voor affluiten knutselde Moerbeke nog een leuke aanval in elkaar, maar afwerken was er deze keer ook niet bij zodat we de rust in gingen bij een 0 – 0 stand.

De tweede helft begon goed voor de bezoekers, want de bal ging al meteen op de penaltystip. Strafschop of niet daar kun je lang over napraten, maar als de scheidsrechter hem fluit dan is het er een. Van Den Berge aarzelde niet en zette de bezoekers op voorsprong (0 – 1 46’). Racing reageerde in de 55’ langs Absil, maar zijn kopbal was te zwak om doelman Buyl te verontrusten. Even later ging een poging van Daneels net naast. Racing op zoek dus naar de gelijkmaker, want ook een schot van Vandesande werd door doelman Buyl uit zijn doelvlak geranseld. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. We waren net iets meer dan een uur ver toen doelman Claes een bal ontzette pal op het hoofd van De Vaster. Maxime nam het geschenk in dank aan en zorgde zo voor een veilige 0 – 2 voorsprong. Bij racing was de veer gebroken en viel alles als een kaartenhuisje in elkaar. De kansen werden schaars, temeer omdat ze bij Moerbeke achteraan alles goed onder controle hadden. In de laatste vijf minuten moesten de bezoekers zelfs met tien man verder na de uitsluiting van de pas ingevallen Johan Nees, maar Overboelare was niet meer bij machte om nog iets aan de situatie te veranderen.

Wedstrijden KVR Overboelare

Zaterdag 13/03/10
15.30 u KVRO Beloften – E. Moerbeke
13.00 u E. Moerbeke – KVRO -17
13.30 u KVRO -15 – E. Moerbeke
09.45 u Olsa Brakel – KVRO – 8
11.00 u Olsa Brakel – KVRO – 7

Zondag 14/03/10
10.00 u Bonanza – KVRO II
15.00 u KVRO I – Bavegem

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background