17 apr 2007

Wedstrijdverslag Overboelare – Hofstade

K.V.R. Overboelare – Hofstade: 1 – 3

Zalig zonnig lenteweer, twee sportieve ploegen die er een leuke namiddag wilden van maken, maar langs de andere kant verknalde scheidsrechter Gilbert Welvaert het verloop van deze wedstrijd door uitdagend gedrag en tal van onjuiste beslissingen. Goed, iedereen had wel wat last van de eerste warmte, want na twintig minuten waren we reeds aan een drinkpause toe, en er was nog niets gebeurd. Alsof deze pauze had deugd gedaan, lepelde Patrick Ronsse vlak daarop een balletje tegen de dwarsligger. De racingers, aangemoedigd door ploegmakker en Idoolfinalist Dean Delannoit, voetbalden maar traag naar voor, en de schaarse aanvallen werden dan nog door de scheids onterecht afgefloten voor buitenspel. Op het half uur kwam bezoeker Van Gijsegem goed weg toen hij voor het neerleggen van de doorgebroken Ronsse slechts geel kreeg. Twee minuten later wezen de bordjes 1 – 0. De eerste echte aanval van Overboelare, langs Vandesande, werd keurig afgewerkt door Bart Henoit. Hofstade van zijn kant kwam maar aan weinig kansen. Het voetbalde wel goed, maar zonder veel gevaar. De stand bleef na een weinig bewogen eerste helft dan ook steken op 1 – 0.

De tweede helft was er een van invaller De Rick. Hofstade moest aan de bak wilden ze punten rapen, en dat deden ze ook. De Rick was een paar keer gevaarlijk, maar zijn kanon was voorlopig niet goed gericht. Dat was het wel in de 65′, want dan knalde hij in één tijd de gelijkmaker op het bord. Vijf minuten later lukte hij zelfs zijn tweede doelpunt. Bij racing hadden ze blijkbaar meer last van de warmte, want in deze tweede periode gaven ze de wedstrijd zomaar uit handen. Henoit en Bram Callens kwamen wel nog dicht in de buurt van het doel, maar scoren lukte niet. Bij Hofstade lukte dat wel, want in de 85′ scoorde De Rick met zijn derde treffer de 1 – 3. Meteen het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. De scheidrechter was blijkbaar de drinkpauze vergeten en floot het einde van de wedstrijd, en dit met nog goed vijf minuten op de klok. (GDO)

De tweede ploeg van Overboelare speelde afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd. Volgend seizoen spelen de beloften op zaterdag, zodat het na jaren zondagochtendvoetbal afgelopen is. De tweede ploeg speelde en won tegen Everbeek met duidelijke 4 – 1 cijfers. Nochtans wezen de bordjes aan de rust 0 – 0, maar na enkele tactische vervangingen zorgde racing voor het meeste gevaar. Zo stond de stand na 50′ spel 1 – 0 met een doelpunt van onze zwarte parel. Het werd vlug 2 – 0 en zelfs 3 – 0. Everbeek scoorde nog tegen, maar met een vierde doelpunt stelden de reserven de zege veilig, zodat het afscheidsfeest kon beginnen. Bij deze willen de reserven dan ook de afgevaardigde en het bestuur van Overboelare bedanken voor tientallen jaren van sport en plezier.

Ook onze jong voetbaltalent en nu ook zangtalent Dean Delannoit wil iedereen bedanken die voor hem stemt ter gelegenheid de wedstrijd Idool 2007. Vrijdag 20 april brengt Dean het liedje “”Keep on rocking in the free world “ van Neil Young. Als grootste kanshebbers en concurrenten tipt Dean op Andrei, Kim en Esther. Hij heeft beloofd om er voor meer dan honderd procent voor te gaan, en spelers en bestuur van racing Overboelare roepen dan ook iedereen op om voor hem te blijven stemmen. We weten ondertussen dat Dean kan zingen, en het is toch altijd leuk als je een streekgenoot een duwtje in de rug kan geven.

Wedstrijden KVRO

Zaterdag 21/04/07
13u00 Aaigem -Juniors C
15u30 Juniors D (B) – Deftinge
14u00 Juniors D (A) – Nederhasslet (A)

Zondag 22/04/07
15u00: SV Ressegem – KVRO I

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background