16 mrt 2009

Wedstrijdverslag Overboelare – Erperondegem

K.V.R. Overboelare – Erperondegem: 1 – 3

Voor aanvang van de wedstrijd was er één minuut stilte ter nagedachtenis van Tom De Pelseneer, die in de loop van de week overleed. Tom was een gewezen bestuurslid van KVRO, maar hij was vooral jarenlang toegewijd afgevaardigde van het reserventeam, zijn “Tommyboys”.
Goed, racing nam het afgelopen zondag dus op tegen het laatste geklasseerde Erperondegem. Maar het was al van in het begin duidelijk dat deze ploeg nog niet in eindeseizoenstemming verkeerde, en meer motivatie voor de dag legde dan de thuisploeg. De bezoekers zorgden dan ook voor het eerste gevaar, maar racing herstelde het evenwicht met enkele schuchtere pogingen langs Ors Yusuf, De Bruyne en Henoit. Erperondegem kwam al in de 17′ op voorsprong. Bij Overboelare verloor men achteraan de bal, en daarvan profiteerde Coppens om de score te openen. Vijf minuten later werd racing achteraan zowat dolgedraaid, en opnieuw zorgde Coppens voor de afwerking en de 0 – 2. Racing zat even op de knieën en kon pas op het half uur een eerste keer echt dreigen, langs Henoit, en even later met een goed schot langs Ors Yusuf. In de 38′ was racing dicht bij de aansluitingstreffer, maar noch Poelman, noch Henoit vonden de weg naar de netten. Op slag van rusten was er een goede redding nodig van doelman De Weghe op een leuke poging van Bram Callens.

Racing moest dus net als vorige week tegen Ophasselt opnieuw aan de bak om een 0 – 2 achterstand op te halen. En ze probeerden het wel, maar tegen een agressiever en meer inzet tonende Erperondegem viel dit echt niet mee. De bezoekers waren telkens een stapje vlugger bij de bal en lieten racing geen ruimte om te voetballen. In de 56′ werd het zelfs 0 – 3. Kapitein Van Op Den Bossche mocht aanleggen voor een vrije trap, en knalde de bal doodleuk in de benedenhoek binnen. Racing reageerde nog met een knap schot van de pas ingevallen Opdecam, en een poging van Vandesande die van dichtbij niet kon scoren. Dat kon Ors Yusuf wel in de allerlaatste minuut, maar verder dan de eerredder kwam Overboelare niet.

[b]Wedstrijden KVR Overboelare[/u]

Zaterdag 21/03/09
15u00: Heldergem – KVRO BELOFTEN
15u30: KVRO – 17 – Grotenberge
11u30: KVRO B -15 – SV Geraardsbergen
13u30: KVRO A -15 – Kerksken
10u00: KVRO -7 – Oudenhove

Zondag 22/03/09
10u00: KVRO II – SP Geraardsbergen
15u00: DHW Denderhoutem – KVRO I

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background