21 feb 2006

Wedstrijdverslag Ophasselt – Overboelare

Ophasselt – Overboelare: 1 – 1

HET DRAAIT VIERKANT BIJ RACING

Afgelopen weekend kon de partij tussen Ophasselt en Overboelare alle kanten uit. Racing kreeg de motor niet op gang, en de thuisploeg speelde een verdienstelijke partij met als beloning, één puntje. Langs beide kanten viel heel wat doelgevaar te noteren. Bij racing wilde het bij de afwerking maar niet lukken, en de vele kansen die Ophasselt kreeg werden gelukkig voor de bezoekers gestopt door een goed keepende doelman Claes. Deze laatste vervangt tot het einde van het seizoen de geblesseerde Van Cleemputte, die waarschijnlijk onder het mes moet met een hernia. Ophasselt was het eerst gevaarlijk en had een kansje langs Kristof Carpentier. Racing reageerde op het kwartier, maar Patrick Ronsse geraakte eerst niet voorbij doelman Bury, en even later mikte hij een balletje net naast. De thuisploeg speelde goed mee, en de bezoekende verdediging had het vooral lastig met de snelle De Potter. Toch kwam racing in de 25′ op voorsprong toen Van Butsele een vrije trap feilloos binnentrapte. Twee minuten later stond De Moye oog in oog met de doelman, maar deze laatste redde schitterend. Iets na het half uur had Ophasselt twee goede mogelijkheden om gelijk te stellen, maar eerst Goossens en daarna De Henau, kopten een mooie kans naast. Maar ook racing morste met de kansen. Zo liet Ronsse in de 38′ de kans liggen om de voorsprong te verdubbelen. Rusten dus bij 0 -1.

Ophasselt begon snedig aan de tweede periode, en al in de 50′ versierde kapitein Stragier een strafschop. Matthijs achter de bal, maar doelman Claes redde de meubelen voor Overboelare. Even later werd een doelpunt van Van Butsele afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. De thuisploeg voetbalde beter in deze tweede periode, en kwam in de 58′ dan ook verdiend gelijk. Bij racing reageerde men niet attent genoeg, en Bambust kon de 1 – 1 op het bord brengen. Ophasselt bleef gevaarlijk, en doelman Claes moest enkele keren gepast tussenkomen om erger te voorkomen. De slotfase was het bibberen langs beide kanten. Patje Ronsse had nog twee enorme kansen om zijn ploeg alsnog de zege te bezorgen, maar eerst trapte hij centimeters naast, en even later mikte hij de bal op de paal. In de allerlaatste minuut redde doelman Claes nog maar eens de meubelen voor zijn ploeg door een schot van Breynaert uit zijn doel te ranselen.

Zondag 26 februari om 15 uur ontvangt Overboelare SV Ressegem, ten minste als de weergoden deze keer geen sneeuwvlokjes naar benden sturen. Racing moet zich dus snel herpakken, en voor eigen volk voor een positief resultaat zorgen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background