9 jan 2006

Wedstrijdverslag Opbrakel – E. Moerbeke

Deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verkeerde duidelijk iedereen nog wat in de eindejaarsstemming want de eerste 20 min van de wedstrijd viel er weinig of niets te beleven het is pas in de 21ste min dat we de eerste echte kans van de wedstrijd kunnen noteren een schot van gastheer Bart De Sutter gaat net naast de paal buiten. En meteen zijn ook de bezoekers hierbij wakker geschud, Jurgen Van Der Mijnsbrugge zet zich op links door en zet voor op het hoofd van Didier Janssens die prachtig op doel kopt maar de thuisdoelman Stijn Verloo strekt zijn ganse lichaam en haalt de bal alsnog met één hand uit zijn doelvlak.
2 min later waren het opnieuw de bezoekers die kwamen dreigen met een voorzet van Nico De Bruyn naar Kenneth Eggermont die hem echter hoog over het doel besloot. Op het half uur is het echter de thuisploeg die op voorsprong komt bij een hoekschop genomen door Wim Maes, de bal komt in de voeten van Bart De Sutter die er een tikje tegen geeft en zo de bal tegen de netten kan werken, 1-0.
In de 41ste min een voorzetschot van Ddier Janssens scheert de deklat en gaat voorlangs en zo gaan we rusten bij een gevleide 1-0 voor de thuisploeg. Na de rust is het opnieuw E Moerbeke dat het eerst komt dreigen met een kopbal van Jurgen Mijs die opnieuw door thuis keeper Stijn Verloo wordt gepakt.
6 min later echter kan Wim Maes alleen op het bezoekende doel afgaan maar de, terug uit blessure, goed keepende Michael Steppe is zeer attent en kan prachtig redden met de voet.
In de 58ste min een verre inworp van de ingevallen John Lambert belandt ei zo na in het doel en doelman S Verloo moet de bal lossen, K Eggermont hoeft er slechts een klein knikje tegen te geven om de score in evenwicht te brengen maar slaagt er alsnog in de bal naast de paal buiten te koppen. Bij het ingaan van het laatste kwart opnieuw een reuzenkans voor de thuisploeg wanneer B De Sutter nog eens alleen op het bezoekende doel kan afgaan maar opnieuw op een zeer attente bezoekende M Steppe stoot die de bal met zijn lange grijparmen uit de voeten van de aanvaller kan halen en erger voorkomt. Moerbeke probeert wel terug te komen maar kan onvoldoende kansen creëren om de gelijkmaker te scoren of zelfs de overwinning te pakken.

Een laatste kans voor de bezoekers is er 9 min voor affluiten wanneer J Lambert een vrije trap mag nemen van op de hoek van de grote baklijn, zijn bal mooi geplaatst maar daar duikt plots weer de thuisdoelman Verloo op als een duivel uit een doosje en kan de bal nog uit de winkelhaak saven. Zo gaat E Moerbeke hier misschien, gezien het steriele veldoverwicht, een beetje onverdiend met lege handen naar huis en staan ze volgende week voor een loodzware opdracht thuis om 15 uur tegen de jongens van Jong Zulte op de terreinen aan de Zikastraat te Moerbeke.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background