15 apr 2007

Wedstrijdverslag Opbrakel – E. Moerbeke

Opbrakel – E. Moebeke: 3 – 2

De interim coaches van E Moerbeke, M Steppe en P Cauchie, stonden met hun ploeg voor een loodzware opdracht na de winst gisteren al van Sparta Geraardsbergen en het gelijkspel van Schendelbeke moest er absoluut gewonnen worden om behoud in 3de nu al te kunnen verzekeren.

Al in de 4de min van de wedstrijd genieten de bezoekers uit Moerbeke het voorrecht de score te mogen openen, John Lambert kopt door naar de vrijstaande Nard Mathijs die uit de draai overhoeks kan binnen schieten en de 0-1 op het bord zet.
4 min later reageert Opbrakel met een schot van Bert Baguet in de armen van doelman Eggermont en onmiddellijk daarna dezelfde actie aan de overkant waar Didier Janssens in de armen van de thuisdoelman Joris Blondelle besluit.
In de 17de min kunnen de bezoekers opnieuw van nul af aan beginnen wanneer Bregt Cambier ongelukkig en onder druk van Kevin Temmerman over de bal trapt en dezelfde K Temmerman alleen op het bezoekende doel kan afgaan waarbij hij doelman C Eggermont knap omspeelt en de 1-1 tegen de netten legt.
In de 24ste min kan J Lambert op rechts doorgaan en scherp voorzetten maar Mario Herregodts kan voor de oprukkende aanvallers in hoekschop werken. De daaropvolgende hoekschop wordt door Lambert in de armen van doelman Blondelle gekopt. 5 min voor de rust steekt Jurgen Van Der Mijnsbrugge door naar N Mathijs die Kenneth Leroy in schietpositie kan brengen maar zijn schot via een Brakels been in hoekschop ziet caprioleren.

Meteen na de aanvang van de tweede helft is het Opbrakel die voor de volle buit wil gaan en Bert Baguet een scherpe voorzet van K Van Cauwenberge tegen de netten kan werken.
Amper één min later is er een goeie redding nodig van doelman Eggermont om het schot van K Van Cauwenberge in hoekschop te werken.
In de 50ste min kan Dieter Roos de kopbal van J Van Der Mijnsbrugge van de lijn keren en de gelijkmaker voorkomen.
In de 63ste min dan schiet Jesse Demooi de kans op de 3-1 net naast de paal buiten en 3 min later kan doelman J Blondelle met een prachtige zweefsprong de kopbal van J Van der Mijnsbrugge uit de winkelhaak halen.
In de 71ste min kan K De Temmerman, randje buitenspel, alleen op het bezoekende doel afgaan maar doelman Eggermont samen met een paar teruggekeerde Moerbeekse verdedigers beletten hem het scoren. 1 min later ziet B Baguet dat doelman Eggermont wat ver uit zijn doel staat en probeert hem te lobben maar ziet zijn bal op de deklat uiteen spatten. Bij het ingaan van het laatste kwart een ligt nieuwe fout in de Moerbeekse defensie aan de basis van de 3-1 wanneer Jurgen Mijs ongelukkiger wijs ontzet in de voeten van K Van Cauwenberge die in de verste hoek de 3de goal van de thuisploeg binnen legt. Moerbeeke probeert met de moed der wanhoop alsnog een puntje uit de brand te slepen maar heeft ook wat ongeluk bij de afwerking wanneer J Van Der Mijnsbrugge zijn schot door een Bakels been gekeerd word en de rebound van J Lambert door de liggende thuisdoelman met één hand nog in hoekschop kan gewerkt worden.
3 min voor het einde van de wedstrijd fluit de, goed leidende, scheidsrechter van dienst op ingooien van Peter Lackner een strapschopfout op Sanon Daouda. David De Vleeschouwer, boosdoener van dienst, was namelijk aan het truitje van S DAouda gaan hangen op het moment dat die wou afdrukken en dus terecht strafschop die door dezelfde S Daouda wordt omgezet in de 3-2 eindstand.

Dit betekend dat er komende zondag tegen Doggen Erembodegem thuis punten zullen moeten gepakt worden of de daaropvolgende week in de laatste wedstrijd op verplaatsing bij Nederhasselt.

 
Tags

Verder lezen

Vorige bericht

14/04/2007


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background