13 aug 2009

Wedstrijdverslag Oostrozebeke – Wezen-Vrienden

Beker van Vlaanderen: Oostrozebeke – Wezen-Vrienden A: 75-70

In hun eerste match voor de Beker van Vlaanderen konden de Geraardsbergenaars geen beroep doen op dubbele meters Steven Vandingelen (werk) en Stefaan De Kesel (gekwetst).
De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Verspaille, Van Fleteren, T. Lannoo, De Ly en J. Torbeyns. De Wezen gingen van start met Jeffrey Antheunis, Frank Van Der Kimpen, Kristof Callebaut, Ken Galle en Gorik Cooreman.

Na een gelijkopgaande beginfase kon de thuisploeg toch via Verspaille het verschil maken : 12-6. Met o.m. een driepunter van G. Torbeyns werd het eerste quarter afgesloten bij 18-11.

In het begin van het tweede quarter kwamen de Wezen, met o.a. een driepunter van Koen Romeyns, terug tot op 2 punten: 20-18. Oostrozebeke reageerde echter via G. Torbeyns, Tijtgat en D’Hondt die meteen voor een verschil van 15 punten zorgden: 34-19. Ondanks dat de Wezen toch nog scoorden via Frank Van Der Kimpen en Gorik Cooreman kon de thuisploeg toch gaan rusten met een bonus van 13 punten: 40-27.

In het derde quarter slaagden de Wezen erin om via Frank Van Der Kimpen, Ken Galle, Bart Van Gompel en Andrija Soldo te naderen tot op 10 punten: 44-34. Een driepunter van thuisspeler G. Torbeyns werd onmiddellijk beantwoord door een geslaagde afstandshot van Jeffrey Antheunis. Met nog 10 minuten de spelen bleef het verschil tussen beide teams 9 punten: 54-45.
Met o.m. driepunters van J. Torbeyns en Verspaille kon de thuisploeg de voorsrong terug opdrijven tot 62-49. Met korven van Jeffrey Antheunis, Gorik Cooreman en Kristof Callebaut, en geslaagde afstandshots van Andrija Soldo en Koen Romeyns kwam de Oudenbergploeg terug tot op 5 punten: 66-61. Even later moest Andrija Soldo echter met 5 fouten naar de kant. En niettegenstaande dat de Wezen in de slotfase ook nog Ken Galle en Gorik Cooreman met 5 fouten verloren, slaagden de Geraardsbergenaars er toch nog in om via Frank Van Der Kimpen en Koen Romeyns de schade te beperken tot 75-70.

Oostrozebeke: G. Torbeyns (17 punten); Verspaille (16 punten); De Ly (11 punten); D’Hondt en Tijtgat (8 punten), J. Torbeyns (5 punten), Van Fleteren (4 punten); C. Lannoo (3 punten); Nowe (2 punten) en Bossuyt (1 punt).

Wezen-Vrienden: Van Der Kimpen (18 punten); Romeyns (12 punten); Antheunis en Galle (10 punten); Soldo (7 punten); Cooreman (6 punten); Van Gompel (5 punten) en Callebaut (2 punten).

In de Beker van Vlaanderen speelt Wezen-Vrienden nog thuis tegen United Ninove (22/8) en Melle Vogelhoek (23/8), en op verplaatsing bij Sgolba Aalter (5/9).

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background