5 dec 2005

Wedstrijdverslag Oosterzele – Ksv Geraardsbergen

K.S.C. Oosterzele – KSV Geraardsbergen 1 – 5

Bij Geraardsbergen kon men Maxime Dhoore en Daouda Sanon recupereren, beiden terug uit blessure. Ook werd Joeri Dujaquier heropgevist. Deze keer moesten echter Sow Mamadou en Geert Jenquin gekwetst aan de kant blijven.

Na 7 minuten kwam de heroptredende Maxime Dhoore, op aangeven van Reinout Delclef, tot scoren. Het doelpunt werd echter onbegrijpelijk afgekeurd voor vermeend buitenspel.
Drie minuten later kon Ronny Van Den Heede zijn ploegmaat Cedric Meert bedienen, die scoorde vor de thuisploeg: 1 – 0. Even later moest thuisdoelman Tom Callebaut redden op een doelpoging van Kim Chavatte, maar twee minuten later moest de Oosterzele-doelman zich gewonnen geven toen Michaël Fleurinck, op aangeven van Arne Saeys, de gelijkmaker tegen de netten prikte: 1 – 1. De Oudenbergformatie bleef voor gevaar zorgen. In de twintigste minuut kon Michaël Fleurinck voorzetten, maar Kim Chavatte schoot van dichtbij over het Oosterzeelse doel. Een minuut later ging een poging van Arne Saeys naast.
In de 23ste minuut kon Cedric Meert de Geraardsbergse defensie verschalken, maar doelman Sven Neyrinck kon redden.
In de 26ste minuut werd Kim Chavatte met een lange bal van Steven Maginet weggestuurd. Kim plaatste de bal mooi over doelman Callebaut binnen, maar terug werd een KSV-doelpunt onterecht afgekeurd. Tot ieders verbazing hield de grensrechter terug de vlag omhoog.
Op het halfuur moest bezoekend doelman Sven Neyrinck redden op een schot van Kerim Farjallah.
Nadat Tom Callebaut nog een poging van Michaël Fleurinck kon stoppen, werkte Arne Saeys af op aangeven van Reinout Delclef: 1 – 2.
In de slotmiuten van de eerste helft moest Sven Neyrinck nog een poging van Kerim Farjallah stoppen, en aan de overzijde besloot Kim Chavatte op de thuisdoelman.

Onmiddellijk na de rust kon Maxime Dhoore de jonge Reinout Delclef lanceren. Reinout aarzelde niet, en schoof de bal onder doelman Callebaut binnen: 1 – 3. Op het uur moest Tom Callebaut terug redden op een schot van Kim Chavatte. In de 77ste minuut ging verdediger Steven Blomme aan het truitje van de doorgebroken Kim Chavatte hangen, met een rode kaart tot gevolg. De rood-groenen konden nog weinig tegenstand bieden, en op een voorzet van Joeri Dujaquier knalde Arne Saeys de 1 – 4 tegen de netten.
Een minuut kwam Michaël Fleurinck tot scoren, maar ref Van Raemdonck keurde het doelpunt af. Reeds de derde KSV-treffer van de namiddag die werd afgekeurd. Met nog een tiental minuten te spelen moest Tom Callebaut een doelpoging van Kevin De Wannemaecker stoppen.
De rood-groenen probeerden nog via Stijn De Vos en Jan Claerhout, maar hun pogingen gingen over en naast.
Met nog vier minuten te spelen kon Reinout Delclef de heroptredende Joeri Dujaquier bedienen, en die twijfelde niet om er 1 – 5 van te maken. In de slotminuut moest de thuisdoelman nog een poging van Michaël Fleurinck stoppen.
Trainer Peter De Vadder was uiteraard ook een tevreden man, want voor hem betekend deze klasrijke overwinning van KSV uiteraard een sportieve revanche tegenover zijn ex-club.
Doelpunten : 10′ Cedric Meert (1 – 0); 14′ Michaël Fleurinck (1 – 1); 40′ Arne Saeys (1 – 2); 52′ Reinout Delclef (1 – 3); 78′ Arne Saeys (1 – 4) ; 86′ Joeri Dujaquier (1 – 5).

Door deze belangrijke overwinning schuift KSV Geraardsbergen op naar de elfde plaats in de klassering. KSC Oosterzele blijft veertiende.
Alvorens we de winterstop ingaan, volgen voor KSV Geraardsbergen nog twee thuiswedstrijden. Aanstaande zondag 11 december komt ex-KSV-trainer Gerrit Borremans op bezoek met Racing Haaltert, en op 18 december worden de buren uit Voorde aan de Molendreef verwacht.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background