7 okt 2008

Wedstrijdverslag Olsene – KSV Geraardsbergen

Olsene Sportief – KSV Geraardsbergen: 0-2

De thuisploeg nam onmiddellijk het initiatief en creëerde reeds in de tweede minuut een open doelkans. Op voorzet van Gilles Dentijn besloot de vrijstaande Ruben Verhaeghe echter op de paal. Enkele minuten later moest doelman Michel Wittenberg een schot van Andy Cortvriend stoppen. De rood-gelen kregen op het kwartier een eerste kans, maar het schot van Keone Perreman ging centimeters naast. Even na het halfuur kon Geoffrey Roelandt voorzetten, waarop Björn De Groot kon afwerken: 0-1.

Olsene ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Na een corner via Lorenzo De Bree kon bezoekend doelman Michel Wittenberg redden op de doelpoging van Yves Dujardin. Na een voorzet van Gilles Dentijn moest de Geraardsbergse doelman ook ingrijpen op een kopbal van Sam Retsin, en even later kon Michel Wittenberg de bal wegboksen op een vrijschop van Gauthier De Bree. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Thuisdoelman Tom Buyle kon de bal nog wegtikken op een voorzet van Björn De Groot, maar de attente Stijn Serlippens knalde de bal tegen de netten: 0-2.

In de tweede helft had de thuisploeg wel veel balbezit, maar gevaarlijke situaties bleven uit. De beste kans was voor Kevin Linclau die naast besloot. Met nog een kwartier te spelen kwamen de Geraardsbergenaars nog een paar keer gevaarlijk aandringen. Op voorzet van Stijn Serlippens kon Nicky Vandenborre aanleggen, maar de thuisdoelman kon redden. Tom Buyle had even later terug een goeie redding in huis op een doelpoging van Geoffrey Roelandt. Met nog een vijftal minuten te spelen kon de ingevallen Jens De Roeck de bal doortikken naar Nicky Vandenborre die naast besloot. In blessuretijd moest doelman Tom Buyle ook nog een vrije trap van Stijn Serlippens stoppen.

Olsene Sportief: Buyle, Retsin, Verhaeghe Ruben, Dentijn, Cortvriend, Yde, Verhaeghe Willem (66’ Van Honacker), De Bree Lorenzo, Dujardin, De Bree Gauthier (46’ Delbaere), Linclau (85’ Lecluyse).

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Wannemaeker, Van Slembrouck, Maginet, Perreman, Vanderlinden, Roelandt, Vandenborre, De Groot (73’ De Roeck), Serlippens, Golike (40’ Sadones).

Doelpunten: 34’ Björn De Groot (0-1); 41’ Stijn Serlippens (0-2).

Volgende zondag komt Sparta Wortegem op bezoek aan de Molendreef. Als de rood-gelen de drie punten kunnen thuishouden, rukken ze ongetwijfeld op naar de linkerkolom van de klassering.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background