20 mrt 2006

Wedstrijdverslag Olsene – E. Moerbeke

K Olsens Sportief – FC E Moerbeke: 4 – 0

Leiders maatje te sterk voor bezoekers

Moerbeke moest op zware verplaatsing bij K Olsene Sportief, een ploeg die vorig jaar pas naar 3de zakte na klacht van FC Merelbeke wegens het opstellen van de te laat aangesloten Ruben Verhaege. Olsene dat dan ook zo spoedig mogelijk terug naar 2de prov wil beloofde een harde dobber te worden, temeer dat ze vandaag alleen leider konden worden in de reeks na het verlies van Kruishoutem gisteren bij Boekel. Het zijn nochtans de bezoekers die de eerste kans van de wedstrijd laten noteren, J Van Der Mijnsbrugge brengt de bal met het hoofd voor maar er is niemand gevolgd om de bal tegen de netten te leggen. 2 Min later de thuisploeg, een voorzet van Andy Cortvriend komt tot bij de vrijstaande Elias Yde maar die besluit een twintigtal cm naast het bezoekende doel. Op het kwart uur krijgen de bezoekers een reuzenkans, John Lambert ontfutseld de bal bij één van de Olsense verdedigers en kan alleen op doel hij wil echter de uitgekomen thuisdoelman lobben maar ziet zijn bal een 20 tal cm boven de deklat buiten gaan. 2 min later nog maar eens de thuisploeg, A Cortvriend zet voor maar de kopbal van Gillis Dentijn is te zwak en slecht gericht om de bezoekende doelman te verontrusten. De thuisploeg begint nu nog meer en meer het spelbeeld te beheersen en in de 33ste min worden de inspanningen beloond, een prachtige voorzet van Jonas Delbaere wordt door E Yde volledig gemist en komt in de voeten van Peter De Graeve die volledig vrijstaand keihard tegen in de winkelhaak geknald 1-0. In de 37ste min wordt een verre voorzet wordt in een kontact tussen bezoekende doelman M Steppe en E Yde door deze laatste alsnog tegen de netten gewerkt ondanks verwoedde pogingen van E Van Den Houten om de bal alsnog van de lijn te keren. 2 min voor het einde van de wedstrijd komt E Moerbeke nog maar eens goed weg wanneer een voorzet van J Delbaere door Kevin Balcaen net naast het bezoekende doel gekopt wordt. Ruststand is hier dan ook 2-0.

Amper 4 min na de herneming gooit J Lambert heel ver in waarbij de bal in de voeten van de ingevallen Nico De Bruyn komt die van dichtbij echter op de thuisdoelman besluit. In de 56ste min lukt de thuisploeg er in de score nog op te drijven, een voorzet van Christophe Feys komt tot bij de vrijstaande Bram D’Haene die loeihard op de vuisten van doelman Steppe schiet, de bal komt echter terug in zijn voeten en deze keer laat hij de bezoekende goalie kansloos, 3-0.

Op het uur gaat het licht voor de bezoekers helemaal uit wanneer een voorzet van K Balcaen door A Cortvrioend keihard tegen de netten gekopt wordt. In de 70ste min gaat een schot van G Dentijn via de vingertoppen van de ingevallen doelman Clint Eggermont in hoekschop, uit de daaruit voortvloeiende hoekschop knalt de ingevallen Jeffrey Huyttens tegen de paal.

In de 79ste min een zuivere penaltyfout op bezoeker N De Bruyn wordt echter door de dienstdoende scheidrechter net buiten de 16 gelegd en door Jurgen Mijs in de muur geknald.

Vijf min voor het einde van de wedstrijd nog eens een kansje voor de bezoekers, Nico De Bruyn zet voor, de bal komt via J Van Der Mijnsbrugge in de voeten van Bregt Cambier die zijn kans gaat en waarop de bal via een rare bots en de toppen van de graaiende thuisdoelman in hoekschop verdwijnt. 4-0 een zware nederlaag voor de bezoekers maar terechte overwinning voor de thuisploeg die in alles iets sneller was.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background