9 mrt 2010

Wedstrijdverslag Okegem – Sparta Geraardsbergen

Door de overwinning van vorige week tegen Wilskracht Idegem kreeg Sparta opnieuw de top drie in het vizier, maar de kloof dichten dat kon enkel maar door opnieuw een overwinning te boeken maar dan moest Okegem voor de bijl niet meteen een hapklare brok.
Panters Okegem – Sparta Geraardsbergen: 1-1

Voor deze wedstrijd kon trainer Geert Willems geen beroep doen op David De Troyer en Michael Nies die geschorst waren. Ook Arno Hiers viel nog in extremis uit tijdens de opwarming, hij had nog teveel last van een verrekking aan de bil. Zijn plaats werd ingenomen door Niels Van Der Elst.

Sparta nam meteen het initiatief van bij de aftrap, dit resulteert in enkele halve kansjes.

Bart De Vos krijgt na tien minuten een vrije trap toegewezen, maar zijn schot gaat voorlangs.

Okegem dreigt een paar keer op de counter maar de defensie van Sparta geeft voorlopig geen krimp. Ook Andy Segers heeft nog een uitstekende mogelijkheid doch hij kent ook geen succes.

De brilscore blijft dan ook bij de rust op het bord staan.

Na de koffie is Sparta in de 48’ erg dicht bij de openingstreffer, een vrije trap van Segers komt bij Jurgen De Leeuw terecht maar de Okegemse goalie voorkomt een achterstand voor zijn team.

De lokalen herstellen nu langzamerhand het evenwicht maar het is toch Sparta dat in de 63’ op voorsprong komt. Een voorzet van Bart De Vos komt terecht bij Joris Coessens die met een rake kopbal zijn ploeg op voorsprong brengt.

Met nog een kwartier te spelen kan De Vos Okegem helemaal uittellen maar zijn poging kent geen succes.

Bij de thuisclub is inmiddels Kris De Spiegeleer op het veld verschenen, en het is warempel de ex-Sparta spits die zorgt voor de gelijkmaker.

Met een harde kopbal op tien minuten van het einde laat hij Kenneth De Clercq kansloos zodat Sparta vrede moet nemen met een gelijkspel.

Nu wacht de spelers een weekje rust maar over veertien dagen krijgen de fans van Sparta alweer een topper voorgeschoteld. Dan komt Eendracht Winnik op bezoek aan het Goeferdingeplein.

De reserven verloren thuis met 1-6 van Bevere.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background