24 apr 2010

Wedstrijdverslag Okapi Aalstar B – Wezen-Vrienden

Donderdagavond moesten de Geraardsbergse Wezen-Vrienden in het Aalsterse Forum op zoek naar een tweede overwinning om de promotie naar Tweede Landelijke af te dwingen.

Okapi Aalstar begon aan de wedstrijd met Daan en Jan De Keyser, Ruben Luyten, Filip Blanquart en Brecht De Meyer. Bij de Wezen koos coach Alain Dhulst voor Stefaan De Kesel, Bram Denie, Steven Vandingelen, Kristof Callebaut en Koen Romeyns.
Met o.m. driepunters van Filip Blanquart en Ruben Luyten nam Okapi onmiddellijk voorsprong: 10-3. Stefaan De Kesel, Kristof Callebaut en Gorik Cooreman brachten de Wezen echter terug op gelijke hoogte: 10-10. In de eindfase van het eerste quarter slaagden Brecht De Meyer en Ruben Luyten er toch nog in om Okapi terug op voorsprong te brengen: 14-12.
In het tweede quarter konden de Aalstenaars verder uitlopen, dit dankzij o.m. een driepunter van Daan De Keyser en korven van Jan De Keyser, Maarten Drabbe en Brecht De Meyer: 28-21. Via Stefaan De Kesel, Eric Hoefman en Jeffrey Antheunis konden de Wezen-Vrienden de achterstand bij de rust toch nog beperken tot vier punten: 30-26.
Onmiddellijk na de rust kon Okapi een beslissende kloof slaan. Met een driepunter van Maarten Drabbe en korven van Jan De Keyser en Brecht De Meyer nam de thuisploeg een bonus van twaalf punten: 38-26. De bezoekers slaagden er niet in om terug te komen, en met o.a. twee driepunters van Ruben Luyten konden de Ajuinen een comfortabele voorsprong uitbouwen: 53-37.
Ook in het vierde quarter konden de Wezen geen vuist maken. Met o.m. driepunters van Daan De Keyser en Filip Blanquart zorgden de Aalstenaars nog voor een serieuze opdoffer: 73-48.

Op zaterdag 24 april wordt om 20u15 de beslissende wedstrijd afgewerkt in de Geraardsbergse Kriebel. De winnaar van dit duel promoveert naar Tweede Landelijke.

Okapi Aalstar: Ruben Luyten en Daan De Keyser (elk 13 punten), Filip Blanquart (11 punten), Maarten Drabbe (10 punten), Jan De Keyser (9 punten), Brecht De Meyer (8 punten), Jonas De Mol (4 punten), Jarek Putteman (3 punten), Thierry Fassaert (2 punten).

Wezen-Vrienden: Bram Denie en Stefaan De Kesel (10 punten), Koen Romeyns (7 punten), Bart Van Gompel, Ken Galle en Gorik Cooreman (elk 4 punten), Eric Hoefman (3 punten), Jeffrey Antheunis, Kristof Callebaut en Steven Vandingelen (elk 2 punten).

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background