11 okt 2009

Wedstrijdverslag Okapi Aalstar B – Wezen-Vrienden

Okapi Aalstar B – Wezen-Vrienden: 76-70

Na de ontgoochelende nederlaag tegen de Sint Niklase Condors moesten de Wezen punten gaan sprokkelen in de uitwedstrijd bij Okapi Aalstar. Hiervoor kon coach Alain D’Hulst echter geen beroep doen op de gekwetste Ken Galle.
Okapi begon aan de match met De Keyser, De Mol, Blanquart, Luyten en De Boulle. De Geraardsbergenaars gingen van start met Frank Vanderkimpen, Gorik Cooreman, Koen Romeyns, Stefaan De Kesel en Bart Van Gompel.
Via Frank Vanderkimpen en Gorik Cooreman namen de Wezen-Vrienden een uitstekende start, maar De Keyser bracht de Aalstenaars langszij: 4-4. gedurende een zevental minuten hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar in de slotminuten van het eerste quarter konden de Wezen toch een bonus opbouwen. Met een driepunter van Koen Romeyns en korven van Frank Vanderkimpen, Bart Van Gompel en Gorik Cooreman werd het 16-24.
In het begin van het tweede quarter kon Frank Vanderkimpen de voorsprong opdrijven tot 11 punten: 16-27. Met een tussentijdse 10-0 brachten De Keyser, De Mol en Luyten de thuisploeg echter terug in de match: 26-27. Beide ploegen konden elkaar terug in bedwang houden, maar in de slotseconden zorgde Luyten met een driepunter voor een kleine lokale voorsprong bij de rust: 37-33.
Met een o.a. driepunter van Koen Romeyns en korven van Frank Vanderkimpen en Gorik Cooreman konden de Wezen de achterstand terug overbruggen: 41-41. Met o.m. twee driepunters van De Mol kon de thuisploeg terug uitlopen, maar met vijf punten van Frank Vanderkimpen kwam de Oudenbergploeg nogmaals terug tot 47-46. In de eindfase van het derde quarter konden thuisspelers Kridach, De Mol en Blanquart toch nog het verschil maken: 57-49.
In het vierde quarter liep Okapi verder uit tot 64-54. Nadat thuisspeler Blanquart echter met vijf fouten naar de kant moest, zorgden Steven Vandingelen, Frank Vanderkimpen, Stefaan De Kesel en Bart Van Gompel nogmaals voor een terugkeer van de Wezen-Vrienden: 64-64. Met nog anderhalve minuut te spelen lukte De Mol een geslaagde afstandshot, en met de steun van De Keyser konden de Aalstenaars terug vijf punten voorsprong nemen: 69-64. Met twee driepunters op rij slaagde Kristof Callebaut er toch in om de match spannend te houden: 71-70. Met nog een half minuutje te spelen moest Frank Vanderkimpen echter met vijf fouten naar de kant. De thuisploeg kon hiervan profiteren om via De Keyser en De Mol de eindcijfers vast te leggen: 76-70.
Met drie nederlagen in vijf matchen kan men bij de Wezen-Vrienden niet tevreden zijn. De titelambities mogen reeds opgeborgen worden, en wil men de play-offs halen zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden.
Volgende zaterdag spelen de Geraardsbergenaars om 20u15 aan huis tegen tegen BBC Erpe-Mere. Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober staat eveneens het jaarlijkse eetfestijn op het programma.

Okapi Aalstar: De Keyser (20 punten); De Mol (19 punten); Luyten (15 punten); Kridach (11 punten); Blanquart (6 punten); Frassaert (4 punten).

Wezen-Vrienden: Frank Vanderkimpen (19 punten); Koen Romeyns (11 punten); Stefaan De Kesel (10 punten); Gorik Cooreman (8 punten); Bart Van Gompel en Steven Vandingelen (elk 7 punten); Kristof Callebaut (6 punten); Jeffrey Antheunis (2 punten).

Andere uitslagen:
BBC Lede B – Wezen-Vrienden B: 42-55
Wezen-Vrienden C – BBC Melle-Vogelhoek C: 82-62
Dames WV – Sgolba Aalter: 37-55
Benjamins WV – Sgolba Aalter: 84-20
Benjamins WV B – Jeugd Gentson: 67-39

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background