16 dec 2008

Wedstrijdverslag Nederhasselt-Sparta Geraardsbergen

Nederhasselt – Sparta G’bergen: 4-3

Na het gelijke spel van vorige week tegen Neigem mocht Sparta Geraardsbergen voor het eerste duel van de terugronde op bezoek bij Nederhasselt, dat de jongste weken in een opwaartse curve zit.

Nederhasselt versus Sparta was een leuke pot voetbal, veel goals, veel inzet, soms stevige duels de supporters kregen met andere woorden waar voor hun geld.

De studieronde duurde vijftien minuten toen staken beide ploegen voorzichtig de neus aan het venster met een eerste mogelijkheid was voor Sparta.

David De Troyer bedient Arno Hiers die naast besluit. Nederhasselt reageert via een vrije trap van Raes doch doelman Raveydts kan de bal in hoekschop duwen.

Na twintig minuten ziet de scheidsrechter hands in de Nederhasseltse box en legt de bal op de stip. Jurgen De Leeuw zet de elfmeter feilloos om en brengt blauwwit op voorsprong.

Een fase later is Nederhasselt opnieuw gevaarlijk op een stilstaande fase, maar Raveydts maakt de vrije trap van Raes opnieuw onschadelijk.

De Ninovieters drukken het gaspedaal nu een klein beetje in, Porrez en Gordts zijn rond het halfuur dicht bij de gelijkmaker.

Vlak voor het rustsignaal is het dan toch raak voor Nederhasselt, derde keer goeie keer voor Raes, nu gaat zijn vrije trap wel tegen de touwen.

Na de koffie is Sparta het eerst gevaarlijk, maar Arno Hiers kent geen succes.

Op het uur brengt Roland De Bruyne, trainer van Nederhasselt, Kevin Broquet in. Die wissel rendeert meteen voor de thuisploeg, de voorzet van Broquet wordt verzilverd door Raes.

Sparta blijft niet bij de pakken zitten en reageert meteen een voorzet van Arno Hiers komt bij Michael Nies terecht die aan de tweede paal kan binnenduwen.

Tien minuten later komt Sparta zelfs op voorsprong een voorzet van Erwin Straetmans wordt door Joris Coessens binnengekopt.

Sparta probeert nu het tempo uit de match te halen maar Nederhasselt is opnieuw gevaarlijk over de rechterkant, Broquet kan opnieuw voorzetten nu is Ernie Gordts afwerker van dienst.

De Goeferdingenaars moeten in de slotfase de kelk tot op de bodem ledigen want Diego Porrez bezorgt Nederhasselt in extremis de winst zodat Sparta met een heuse kater achterblijft.

De reserven wonnen hun partij wel met 3-2 van Schendelbeke.

Volgende weekt ontvangt Sparta Geraardsbergen aan het Goeferdingeplein SK Denderhoutem: aftrap om 14u30.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background