29 apr 2007

Wedstrijdverslag Nederhasselt – Moerbeke

VK Nederhasselt – FC E Moerbeke: 1 – 1

Als gevolg van een ingreep van het bestuur moesten de bezoekers met een totaal vertimmerde ploeg aan de slag in deze ozo belangrijke wedstrijd die besliste over een verlengd verblijf in 3de provinciale. Inderdaad de vertrekkende spelers Rien Van Der Bracht, Jurgen Mijn, David Ghijs, Glenn Panis en Tom Van Gansbeke waren niet opgeroepen, doelman Clint Eggermont belde op het laatste moment nog af, naar we vernamen onder druk van de anderen. De reden van het niet oproepen van deze spelers was een gebrek van vertrouwen dat het Moerbeekse bestuur stelde in deze jongens als gevolg van de slechte resultaten van de laatste weken (maanden).

En de vertimmerde ploeg begon zelf niet zo slecht aan de wedstrijd met de opgeroepen scholieren slaagden de bezoekers er zelfs in de meeste druk te ontwikkelen en de eerste kans te versieren in de 5de min, een soort schot – lob van Peter Lackner wordt door de thuisdoelman David Van Der Haegen met enige moeite nog over de deklat geduwd.
5 min later kopt Kenneth Leroy pal in de armen van de thuisdoelman na een doorkoppen van John Lambert.
In de 16de min schiet K Leroy amper 20 cm naast de kruising buiten en één minuutje later de eerste kans voor de gastheren, een schot van Christpher Scheerlinck wordt door de jonge doelman Glenn Van Trimpont in hoekschop gebokst.
In de 25ste min komen de bezoekers goed weg wanneer Andy Van Wayenberge op vrije trap op de deklat kopt. Op het half uur, net wanneer Moerbeke het wat moeilijker krijgt en Nederhasselt wat beter in de wedstrijd komt mag J Lambert ingooien en heel ver zelfs , dan gebeurt er iets heel speciaal, de bal verdwijnt in doel maar niemand kan zeggen van wie de goal komt, is ze van Jurgen Van der Mijnsbrugge, is het een een goal of is de bal gewoon door de handen van de doelman geglipt, zelf de bank van Nederhasselt kon er ons niet op antwoorden, laat ons zeggen dat de goal van J Van Der Mijnsbrugge is en 0-1. En dit is ook de stand waarbij we aan de koffie toe zijn.

In de 52ste min wordt een doelpunt van Moerbeke afgekeurd wegens buitenspel, alhoewel de bal van een tegenstrever kwam en dus blijft het 0-1.
Op het uur dan gooit de oefenmeester van Nederhasselt 2 nieuwe en extra aanvallers in de arena, 2 jongens die normaal een basisplaats hebben, in dit elftal. Even daarna moet doelman G Van Trimpont goed plat gaan op het schot van C Scheerlinck. Ondanks het feit dat er voor Nederhasselt niks meer te winnen of te verliezen is voert de thuisploeg de druk serieus op en wordt hier voor elke bal geknokt alsof er een extra premie aan vast hangt.
In de 66ste min gaat het schot van Didier Janssens over het thuisdoel. Maar in de 72ste min lukt Nederhasselt er toch in langszij te komen C Scheerlinck plaatst een gekruiste bal bij Frederik Bury die de bal onder doelman Van Trimpont tegen de netten schuift en 1-1.
In de 77ste min is er een heel goede redding van doelman Van Trimpont, met de voet, nodig om Nederhasselt het scoren van de winning goal te beletten. Bij Moerbeke is het nu alle hens aan dek geblazen om minsten het puntje te behouden en indien mogelijk alsnog de 3 punten mee nemen en zo zetten de bezoekers nog maar eens een echt slotoffensief in en krijgen we de laatste 5 min nog een paar kleine kansjes te zien maar lukken ze er niet in het lot in eigen handen te houden en zijn ze afhankelijk van het resultaat van Schendelbeke en FC Brakel.
Ongeveer 5 min na het einde van de wedstrijd vernemen we dat zowel Schendelbeke als FC Brakel hun laatste wedstrijd zouden verloren hebben. Zo kan E Moerbeke zeker ook volgend jaar in 3de provinciale blijven, hopelijk voor de supporters met betere resultaten.

Eindstand van deze wedstrijd: 1-1.

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Kleine brand in College


Vorige bericht

Play-offs


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background