14 nov 2006

Wedstrijdverslag Moerbeke – Burst

FC E Moerbeke- Burst: 1 – 2

De studieronde in deze voor beide ploegen belangrijke wedstrijd duurt amper 8 min want in die 8ste min valt de eerste kans voor de thuisploeg te noteren. Glenn Panis mag van op ongeveer 25 m een vrije trap nemen en plaats hem, over de muur, tegen de kruising. Maar ook de bezoekers zijn hierdoor wakker geschud en amper 2 min later knalt bezoeker Kristof Luystermans net naast het thuisdoel. Het vuur zit nu duidelijk in de pan want terug aan de overkant schiet Rien Van Der Bracht net voorlangs buiten. Op het kwartier staat doelman Clint Eggermont heel attent te keepen en voorkomt zo Ngendahayo Diedonne de score voor de bezoekers te openen. De grootste kans van de wedstrijd tot nog toe is dan voor Rien Van Der Bracht die echter van dichtbij onbesuisd hoog over schiet. In de 20ste min mag Glenn Panis een nieuwe vrije trap nemen, na een fout op Jurgen Van Der Mijnsbrugge, doch Sanon Daouda kopt nipt naast de verkeerde kant van de paal buiten. En dan valt de wedstrijd wat stil tot in de 44 min nog eens een kans voor R Van Der Bracht die op rechts alleen kan doorgaan maar echter net over het bezoekende doel besluit.

Meteen na de aanvang van de 2de helft lijken de bezoekers nieuwe kracht geput te hebben uit de koffie tijdens de rust want het is al onmiddellijk Andy Lambatin die in het zijnet kopt. Maar ook de thuisploeg gaat er voluit voor want 4 min later omspeelt R Van Der Bracht zijn verdediger maar knalt in de armen van de bezoekende doelman Tim Vercleyzen en terwijl we nog aan het schrijven zijn knalt de ingevallen Tom Coene aan de overkant net over. In de 54ste min mag Nico De Bruyn een vrije trap nemen net buiten de 16 m, na een fout op Glenn Panis, doch zijn schot gaat net naast de paal buiten. Op het uur dan nog maar eens een goeie aanval van de thuisploeg, R Van Der Bracht legt in de kleine rechthoek terug op NicoDe Bruyn maar een attente verdediger kan de bal nog net in hoekschop werken voor de voeten van de Moerbeekse aanvaller. 2 min later komt Burst dan toch op voorsprong, een voorzet van Tom Coene wordt door de vrijstaande Ngendahayo tegen de netten gewerkt en 0-1 voor de bezoekers. En het wordt nog erger voor de thuisploeg want in de 69ste min kan Jan De Meyer van het geharrewar voor het thuisdoel, na een knappe redding van C Eggermont, er van profiteren om de 0-2 tegen de netten te werken.
Bij het ingaan van het laatste kwart komen de bezoekers goed weg wanneer een voorzet van R Van Der Bracht op de deklat beland. De thuisploeg probeert alsnog de meubelen te redden met alles op alles te zetten om in de aanval te gaan en in de 84ste min gaat zo een kopstoot van Sanon Daouda net over.
Amper één min later wordt het schot van Tom Van Gansbeke op miraculeuze wijze door de bezoekende doelman gekeerd en met hulp van verdediger Andy Van Droogenbroeck in hoekschop gewerkt. Net voor affluiten kan het nog 0-3 worden maar Jurgen Sonck van Burst knalt op de lat. En onmiddellijk daarna wordt het schot van Nico De Bruyn door doelman Vercleyzen met een hand gekeerd maar kan de goed gevolgde S Daouda alsnog de eerredder tegen de netten werken.

Gezien het verloop van de ganse wedstrijd was een gelijkspel hier beter op zijn plaats geweest maar desondanks blijft E Moerbeke met een moeilijk verteerbare 2de nederlaag op rij en een 0 op 6 in de maag zitten. Volgende speeldag moeten de groen witten op bezoek bij buur Schendelbeke en hopelijk kan dan het tij nog eens gekeerd worden.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background