17 feb 2009

Wedstrijdverslag miniemen Wezen-Vrienden – Ronse

Miniemen: Wezen-Vrienden – Ronse: 60-51

Vorige zaterdag stond bij de provinciale miniemen de topper tussen leider Wezen-Vrienden en het derde geklasseerde Ronse op de kalender. De Wezen begonnen aan de match met Robin en Sven Collyns, Achmed Caouch, Jasper Holvoet en Bart Vandervoort. Bij Ronse mochten Termonia, Vercleyen, De Craemel, Van Malleghem en Rombaut aan de match beginnen. Via Caouch, Robin Collyns en Bart Vandervoort kon de thuisploeg onmiddellijk een 8-0 voorsprong opbouwen. Termonia en De Craemel brachten de bezoekers terug lanszij: 8-8. In de laatste drie minuten van het eerste quarter konden Robin Collyns, Holvoet, Caouch en Dries Vandervoort het verschil maken: 17-10. In de beginfase van het tweede quarter konden Van Malleghem en De Craemel de bezoekers terugbrengen tot 21-18, maar via Holvoet, Sven Collyns en Bart Vandervoort konden de Geraardsbergenaars hun voorsprong terug opbouwen. Rust: 33-25. Met korven van Holvoet en Bart Vandervoort, en een driepunter van Dries Vandervoort sloegen de Wezen een kloof van 13 punten: 41-28. Bij Ronse scoorde Termonia met een afstandshot. Even later moest bezoeker Van Malleghem naar de kant met vijf fouten. Het derde quarter werd uiteindelijk afgesloten bij een 48-37 stand. In het begin van het vierde quarter waren het de broertjes Collyns die de kloof verder konden uitdiepen tot 54-37. De bezoekers konden via Van Malleghem, De Craemel, Elkeleni en Termonia toch nog milderen tot 60-51. De Wezen-Vrienden blijven dus ongeslagen aan de leiding staan. Met de nog resterende thuiswedstrijden tegen Black Bears Gent en Assenede, en verplaatsingen naar Falco Gent en Latem-De Pinte ligt de kampioenstitel binnen handbereik. En coach Patrick Vandervoort droomt er van om na de slotwedstrijd op Okapi Aalst de netten van het Aalsterse Forum te mogen afknippen.

Wezen-Vrienden: Bart Vandervoort (17 punten); Sven Collyns en Caouch (elk 10 punten); Dries Vandervoort (8 punten); Holvoet (7 punten); Robin Collyns (6 punten); Batselier (2 punten).

Ronse: De Craemel (23 punten); Termonia (7 punten); Van Malleghem (5 punten); Van Malleghem (4 punten); Van Welden en Simoens (elk 3 punten); Maes, Elkeleni en Rombaut (elk 2 punten).

Andere jeugduitslagen:
Cadetten WV – Ronse: 83-73.
Pupillen WV- Falco Gent: 91-55.
Microben WV – Ronse: 10-6.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background