25 okt 2010

Wedstrijdverslag Langemark – Wezen-Vrienden

Na de overwinning tegen KBC Gistel-Oostende moesten de Wezen-Vrienden deze keer de verplaatsing maken naar het derde gerangschikte Rapid Langemark. De Wezen konden echter geen beroep doen op de gekwetste Stefaan De Kesel. Frank Vanderkimpen en Peter Van Heule namen na een lange inactiviteit wel plaats op de bank.
De thuisploeg begon aan de wedstrijd met Pieter Destaebel, Jeremy De Mol, Robin Robaeys, Jean-Luc Staelens en Geoffrey Ligneel. Bij de Wezen koos coach Alain Dhulst voor Bart De Keyser, Bram Denie, Ken Galle, Koen Romeyns en Kristof Callebaut.
Kristof Callebaut bewees onmiddellijk dat hij in goeie doen was, en scoorde 12 punten op rij. De thuisploeg kon via Jeremy De Mol, Pieter Destaebel en , Geoffrey Ligneel aanklampen: 10-12. Met een driepunter van Koen Romeyns en de bijdrage van Bart Van Gompel konden de Wezen de voorsprong zelfs opdrijven tot 7 punten: 10-17. De thuisploeg reageerde gepast en met o.m. afstandshots van Robin Robaeys en Jean-Luc Staelens, en korven van Geoffrey Ligneel en Mathias Vandenbroucke konden ze het tij doen keren: 25-22.
In het begin van het tweede quarter konden Jean-Luc Staelens (met een driepunter), Jeremy De Mol en Pieter Destaebel de lokale voorsprong verder opdrijven tot 31-24. De Wezen reageerden via Eric Hoefman en Bram Denie, die het verschil terug op 2 punten brachten: 31-29. In de laatste minuten van het tweede quarter knalden Geoffrey Ligneel (2), Jean-Luc Staelens (2) en Robin Robaeys echter vijf afstandshots na elkaar binnen, en sloegen zo een kloof van 21 punten bij de rust: 52-31.
In het derde quarter probeerden de Geraardsbergenaars zich terug in de wedstrijd te knokken. Maar niettegenstaande twee driepunters van Kristof Callebaut en korven van Bart De Keyser, Bram Denie, Ken Galle en Bart Van Gompel bleef het verschil toch 19 punten: 73-54.
In het vierde quarter viel de thuisploeg plotseling stil. Bij de bezoekers scoorden Koen Romeyns, Bart De Keyser en Kristof Callebaut elk een driepunter. En met de steun van Ken Galle, Bart Van Gompel en Bram Denie naderden de Wezen nog tot op 5 punten: 82-77. In deze cruciale fase van de wedstrijd verloren ze echter Ken Galle en Koen Romeyns met vijf fouten. Thuisspeler Pieter Destaebel kon uiteindelijk de eindstand vastleggen: 84-77.

Rapid Langemark: Staelens (27 punten); Destaebel (18 punten); Ligneel (17 punten); De Mol (9 punten), Robaeys (6 punten); Vandenbroucke (3 punten); Desodt en Hollevoet (elk 2 punten).

Wezen-Vrienden: Kristof Callebaut (29 punten); Bart De Keyser (13 punten); Bram Denie (11 punten); Bart Van Gompel (8 punten); Koen Romeyns en Ken Galle (elk 6 punten); Eric Hoefman (4 punten).

Andere uitslagen:
KBT Ronse SK A – Wezen-Vrienden B 59-68
Wezen-Vrienden C – Fireballs Oudenaarde C 60-65
Cadetten WV – Generali Okapi Aalstar B 53-51
Bobcat Laarne – Miniemen WV 77-82
Generali Okapi Aalstar B – Pupillen WV 48-59
Sgolba Aalter – Benjamins WV A 42-41

Wedstrijden zaterdag 30 oktober:
11u00 Juniores WV – Zwevezele (Beker van Vlaanderen)
13u00 BC Base Oostende – Cadetten WV (Beker van Vlaanderen)
17u00 BBC Bazel – Pupillen WV (Beker Oost-Vlaanderen)
19u00 BBC Bazel C – Wezen-Vrienden C (4de provinciale)
20u00 Allgro Houtem – Wezen-Vrienden A (Beker Oost-Vlaanderen)
20u45 BBC Eksaarde A – Wezen-Vrienden B (3de provinciale)

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background