25 apr 2010

Wedstrijdverslag KVV Ardennen – KSV Geraardsbergen

Op de laatste speeldag moest KSV Geraardsbergen gaan winnen op het veld van KVV Ardennen, en moest het ook nog het resultaat van de wedstrijd Merelbeke – Gavere-Asper afwachten om te weten of het de promotie mocht vieren.

Vincent Deleenheer

Na amper negen minuten kwam KSV op voorsprong toen vincent Deleenheer op links kon doorgaan, en hij uit een scherpe hoek kon scoren: 0-1.
Slechts één minuutje later kon thuisdoelman Hans Van Der Biest redden op een doelpoging van Nicky Van Den Borre. Op een vrije trap van Kevim Paeme kon KSV-doelman Michel Wittenberg de bal wegboksen. Even later kon Nicky Van Den Borre voorzetten naar Stijn Serlippens, maar Hans Van Der Biest kon terug redding brengen. Op het halfuur moest kapitein Michael Fleurinck gekwetst naar de kant, hij werd vervangen door Steven Maginet. Een tiental minuten voor de rust verdween een schot van Jurgen De Ridder naast het Geraardsbergse doel. Aan de overkant kon Vincent Deleenheer zich door de thuisverdediging dribbelen, en de 0-2 tegen de netten prikken.
In de blessuretijd van de eerste helft kon Mathias Dujardin nog aanleggen, maar Michel Wittenberg bleef alert. Jonas Lauweryns besloot nog naast het bezoekende doel.

Na de rust moest KSV-keeper Michel Wittenberg redden op een doelpoging van Gregory Goebeert. Ardennen had wel veel balbezit, maar kon geen gevaar creëren. Halverwege de tweede helft kwam de druk terug van de rood-gelen. Eerst kwam doelman Van Der Biest even in moeilijkheden op een vrije trap van Geoffrey Roelandt, en even later kon Vincent Deleenheer de bal doortikken naar Nicky Van Den Borre die nipt naast besloot. Nog een minuutje later kon Vincent Deleenheer terug voorzetten, maar de kopbal van Nicky Van Den Borre verween terug naast het doel. Net voor het halfuur kon Geoffrey Roelandt de plaatselijke verdediging verschalken, maar hij besloot op doelman Hans Van Der Biest. Even later kon Vincent Deleenheer de bal afleggen voor Nicky Van Den Borre die kon afwerken: 0-3.
Vijf minuutjes later slaagde Yannis Verdonckt er in om de bal door te tikken naar Koen Verswijver die de eerredder scoorde: 1-3.
Met nog een tiental minuten te spelen kreeg thuisdoelman Hans Van Der Biest, dia Ardennen verlaat, nog een applausvervanging.
KSV Geraardsbergen won zijn wedstrijd, maar kort na het eindsignaal raakte bekend dar ook FC Merelbeke zijn opdracht met winst had afgesloten. Niettegenstaande KSV liefst 69 punten behaalde, en slechts één keer verloor moet het de titel aan Merelbeke laten. KSV is geplaatst voor de eindronde.

KVV Ardennen: Van Der Biest (81’ Lippens), Gosseye, Verswijver (83’ De Bleeker), Bauwens, Paeme, Goebeert, Lauweryns (85’ Deruyver), Verdonckt, De Ridder, Dujardin, Van Der Schelden.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Etienne, Van Slembroek, De Wannemaeker, Roelandt, Sadones, Van Der Linden, Fleurinck (30’ Maginet), Deleenheer (76’ Van Der Beck), Van Den Borre, Serlippens (70’ Golike).

Doelpunten: 9’ en 42’ Vincent Deleenheer (0-1 en 0-2); 74’ Nicky Van Den Borre (0-3); 79’ Koen Verswijver (1-3).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background