6 aug 2007

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – Zelzate

Tweede ronde Beker van België: KSV Geraardsbergen – KSLV Zelzate: 2-1

In de tweede ronde van de Beker van België moest tweede provincialer KSV Geraardsbergen het opnemen tegen derde provincialer KSLV Zelzate. Beide ploegen hebben dankzij de goeie resultaten in de Beker van Oost-Vlaanderen van vorig seizoen een plaatsje kunnen bemachtigen in de Beker van België. Bovendien zorgden beide teams voor een stunt in de eerste ronde door respectievelijk de vierde klassers Evergem Center en Verbroedering Meldert uit te schakelen.
De bezoekers begonnen sterk aan de partij. In de eerste minuut besloot Kristof Janssens naast het Geraardsbergse doel. Een minuutje later kreeg Janssens te veel vrijheid van de Geraardsbergse defensie, en kon hij thuisdoelman Bart Verstichelen omzeilen: 0-1.
De Oudenbergploeg had niet onmiddellijk een reactie in huis. Het was wachten tot rond het halfuur alvorens KSV een eerste keer kon dreigen. Op voorzet van Andy Peleman besloot Antoine Gustin echter op doelman Antonie Notte. Enkele minuten later kon Andy Peleman terug voorzetten, en werkte Kristof Van Slembrouck af: 1-1.
In de slotminuten van de eerste helft moest de Zelzaatse keeper nog een vrijschop van Andy Peleman en een poging van Antoine Gustin stoppen.

Onmiddellijk na de koffie was KSV terug gevaarlijk. Na een vrije trap van Andy Peleman kopte Michael Fleurinck de bal net over de deklat. Op het kwartier ging ook nog een doelpoging van Antoine Gustin voorlangs. De bezoekers zorgden ook nog vooe een paar gevaarlijke stadjes, maar KSV-doelman Bart Verstichelen had telkens een goeie redding in huis op de schoten van Kristof Janssens en Johan De Wolf. Met nog een twintigtal minuten spelen moest ook de bezoekende doelman nog een poging van Antoine Gustin stoppen. Even later kon Nicky Van Den Borre voorzetten en kopte Antoine Gustin naast. In de 32ste minuut werd de doorgebroken Nicky Van Den Borre net buiten het strafschopgebied foutief afgestopt door Geert De Poorter, met een rode kaart als gevolg voor de Zelzaatse aanvoerder.


Andy Peleman

Andy Peleman trapte de vrijschop binnen: 2-1.

Zelzate kwam nog even aandringen met een poging van Gunther Baudry, maar Bart Verstichelen bleef allert. De bezoekers begonnen ook agressiever te spelen, wat ook nog een tweede gele kaart opleverde voor Thierry De Waele. In de slotseconden kon Illias Fares de bal nog doortikken tot bij Christophe Neirinckx, die naast besloot. En na een voorzet van Andy Peleman, moest doelman Antonie Notte nog een kopbal van Antoine Gustin stoppen.

KSV Geraardsbergen: Verstichelen, De Wannemaeker, Neirinckx, Dujaquier (28′ Fares), Maginet, De Saedeleer (53′ Van Der Linden), Fleurinck (61′ Roelandt), Van Slembrouck, Van Den Borre, Peleman, Gustin.
KSLV Zelzate: Notte, De Poorter, De Letter, De Waele, Cox, Switzynck (64′ Bogaert), Janssens, Ost (60′ De Wolf), Saey (73′ Baudry), Ingels, Maeghens.

Doelpunten: 2′ Kristof Janssens (0-1); 34′ Kristof Van Slembrouck (1-1); 77′ Andy Peleman (2-1).

Rode kaarten: 77′ Geert De Poorter (Zelzate); 86′ Thierry De Waele (Zelzate – 2x geel).

In de derde ronde van de Beker van België moet KSV nu op bezoek bij derde klasser Torhout. We zijn benieuwd of de Geraardsbergenaars voor een nieuwe stunt kunnen zorgen!

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background