19 dec 2005

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – Voorde

KSV Geraardsbergen – SV Voorde: 2 – 0

Voor de wedstrijd moest er nog met man en macht sneeuw en ijs geruimd worden om het burenduel tussen KSV Geraardsbergen en SV Voorde te kunnen laten doorgaan.

In de vierde minuut moest bezoekend doelman Ben De Jonge een poging van Arne Saeys stoppen. Een paar minuten later was thuisdoelman Sven Neyrinck attent op een schot van Gunnar Ketsman.
Nadat Voorde-doelman Ben De Jonge nog een schot van Kevin De Wannemaeker gestopt had, kwam KSV na een kwartier spelen goed weg. Eerst was er een goeie parade van doelman Sven Neyrinck nodig om Sven Evrard van een doelpunt te houden. Even later kon diezelfde Evrard de Geraardsbergse verdediging verschalken, maar zijn doelpoging ging nipt naast.
Voor de rest van de eerste helft was er veel middenveldspel, zonder dat één van beide ploegen echter voor gevaar kon zorgen. Enkel in de slotminuut moest de bezoekende doelman nog een poging van Arne Saeys stoppen.

Na de koffie kwamen de bezoekers blijkbaar gemotiveerd uit de kleedkamer. Bij aanvang van de tweede helft moest KSV-doelman Sven Neyrinck onmiddellijk pogingen van Sven Spitaels en Kevin Broquet stoppen. In de 53ste minuut kon Bart Van Hecke voorzetten, en was er terug een goeie tussenkomst van de Geraardsbergse keeper nodig om Sven Evrard van een doelpunt te houden. In de 61ste minuut moest Sven Neyrinck redden op een schot van Kevin Broquet, en twee minuten later was er terug een goeie save op een vrijschop van Bart Van Hecke.
De bezoekers lieten de kansen liggen, en in de 67ste minuut kregen ze het deksel op de neus. Na voorbereidend werk van Maxime Dhoore, kon Arne Saeys de bal doortikken naar Michaël Fleurinck die keihard binnen knalde: 1 – 0. Even later verdween een doelpoging van de ingevallen Sow Mamadou nipt over de deklat.
Aan de overzijde moest Sven Neyrinck nog een vrijschop van Bart Van Hecke stoppen.
Met nog een tiental minuten te spelen kon Maxime Dhoore voorzetten. Michaël Fleurinck zag zijn vluchtschot juist naast gaan. Een minuutje later werd de doorgebroken Kim Chavatte in het strafschopgebied onderuit gehaald. Bezoeker Franky Verhoeven mocht vroegtijdig gaan douchen, en Maxime Dhoore kon vanop de penaltystip scoren: 2 – 0.
Nadat Sven Neyrinck nog een poging van Gunnar Ketsman had gestopt, kreeg thuisspeler Pieter-Jan Van Laethem nog rood in de slotminuut, zodat de partij eindigde met 10 tegen 10.

Onder trainer Peter De Vadder behaalde KSV Geraardsbergen in zijn laatste vijf wedstrijden met vier overwinningen een 12 op 15. De rood-gelen kunnen dus met een gerust gemoed de winterstop ingaan.

Doelpunten: 67′ Michaël Fleurinck (1 – 0); 80′ Maxime Dhoore (2 – 0).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background