11 nov 2008

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – VK Ninove

KSV Geraardsbergen – VK Ninove: 3-0

Voor de legendarische derby tegen VK Ninove konden de Geraardsbergenaars geen beroep doen op de gekwetsen Fleurinck, Perreman, Wattez en de geelgeschorste Deleenheer.
De eerste kans in de wedstrijd was meteen raak. Op corner van Stijn Serlippens kopte Kristof Van Slembrouck binnen: 1-0. De Ninovieters probeerden te reageren via Dieter Noel-Dero, maar zijn pogingen verdwenen naast het Geraardsbergse doel. Het was echter Bjorn De Groot, die op aangeven van Stijn Serlippens, de score tegen zijn ex-ploeg kon verdubbellen: 2-0. KSV kon zijn voorsprong behouden, en thuisdoelman Michel Wittenberg moest nog enkel een vrijschop van Kevin Sonck stoppen.
Onmiddellijk na de rust kwamen de rood-gelen dicht bij een derde treffer. Op aangeven van Christian Golike kopte Bjorn De Groot de bal op de paal. Aan de overkant mocht Dieter Noel-Dero een hoekschop trappen, maar doelman Michel Wittenberg kon de kopbal van Joost Goubert stoppen. Na geharrewar voor het bezoekende doel besloot Bjorn De groot over de dwarsligger.
Halverwege de tweede helft slaagde de Oudenbergploeg er toch in om de score verder op te drijven. Op een vrije trap via Stijn Serlippens kopte Niels Straetmans de bal tegen de netten: 3-0. En minuutje later moest bezoekend doelman David De Leeuw ingrijpen op een poging van Stijn Serlippens. Ook KSV-doelman Michel Wittenberg had nog prachtsave’s nodig om Erhan Bakirhan en Dieter Noel-De Ro het scoren te beletten. Met nog een tiental minuten te spelen kon Bjorn De Groot voorzetten, maar ook de
kopbal van Nicky Vandenborre belandde tegen de paal. In de slotminuten moest Michel Wittenberg nog redden op doelpogingen van Niels Schiettecat en Kevin Sonck.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Wannemaeker, Vanslembrouck, Straetmans, Maginet, Golike (80′ De Roeck), Van Der Linden (84′ Roelandt), Sadones, Vandenborre, Serlippens, De Groot (86′ De Backer).

VK Ninove: De Leeuw, Van De Maele (67′ Schiettecat), Boeykens, Van Belle (80′ Tshikango), D’Haenens, Meersman, De Coeyere, Sonck, Noel-Dero, Goubert, Van Goethem (78′ Bakirhan).

Doelpunten: 11′ Kristof Vanslembrouck (1-0); 19′ Bjorn De Groot (2-0); 65′ Niels Straetmans (3-0).

Volgende zondag staat het burenduel tussen Wilskracht Idegem en KSV Geraardsbergen op de kalender. Aftrap om 14u30.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background