8 mrt 2010

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – Sparta Wortegem

Voor KSV Geraardsbergen breken er cruciale weken aan. Met zicht op de kampioenstitel mogen de Geraardsbergenaars in de komende wedstrijden geen steken meer laten vallen.
Zondag kwam Sparta Wortegem op bezoek, een ploeg die ook nog punten moet sprokkelen om het behoud in tweede provinciale te verzekeren.

KSV Geraardsbergen – Sparta Wortegem: 5-0

De Oudenbergploeg nam onmiddellijk het initiatief, en in de tweede minuut kwamen de bezoekers reeds goed weg. Na een vrijschop van Florian Van Neste konden doelman Maarten Bervoets en de paal Kevin De Wannemaker het scoren beletten. Aan de overkant moest thuisdoelman Michel Wittenberg een poging van Kristof Vanhouteghem stoppen. Een minuutje later mocht Michael Fleurinck een corner trappen, en kon Florian Van Neste de rood-gelen op voorsprong schieten: 1-0.
Op het kwartier kon Florian Van Neste voorzetten, maar de kopbal van Kevin De Wannemaker verdween over het bezoekende doel. Een minuutje later liet Christian Golike een unieke kans liggen om de score op te drijven. Halverwege de eerste helft lukte het dan toch om de voorsprong te verdubbelen. Op voorzet van Florian Van Neste knalde Michael Fleurinck de bal tegen de netten: 2-0.

Steven Marginet
Steven Marginet

Na de constante druk nam de thuisploeg wat gas terug. Kristof Vanhouteghem mocht nog een vrijschop nemen, maar kon doelman Michel Wittenberg niet bedreigen.
Een tiental minuten na de rust was het de beurt aan Nicky Van Den Borre om een nummertje op te voeren, en de score te verhogen: 3-0.
De Spartanen probeerden te reageren met een poging van Kim Waelkens, maar ook hij kon de attente Geraardsbergse doelman niet verschalken. Op het uur ging een schot van de pas ingevallen Pieter Van Der Linden nipt naast, en enkele minuten later moest bezoekend doelman Maarten Bervoets een vrijschop van Florian Van Neste stoppen. Even later moest de bezoekende doelman nogmaals plat op een doelpoging van Florian Van Neste. De Spartanen moesten de kelk tot de bodem ledigen, want in de slotminuut zorgden Xander Van Der Beck en Steven Maginet nog voor een forfaitscore: 5-0.

Volgende zondag maken de rood-gelen de verplaatsing naar FC Kerksken.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Roelandt, Van Slembroek, De Wannemaker, Maginet, Sadones (78’ Mohamed Sampil), Van Der Beck, Fleurinck, Golike (60’ Van Der Linden), Van Den Borre (67’ Serlippens), Van Neste.

Sparta Wortegem: Bervoets, D’Hondt, Van De Velde, Van Hauwaert (38’ Linclau), Van Assche (56’ De Weer), Vanhouteghem, Vindevogel, De Waele, Waelkens (67’ Bossuyt), Mistiaen, Naessens.

Doelpunten: 9’ Florian Van Neste (1-0); 22’ Michael Fleurinck (2-0); 54’ Nicky Van Den Borre (3-0); 89’ Xander Van Der Beck (4-0); 90’ Steven Maginet (5-0).

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background