1 mrt 2009

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – SK Zingem

KSV Geraardsbergen – SK Zingem: 2-2

In de tweede provinciale stonden dit weekend de periodekampioenen tegenover elkaar. In de eerste helft acteerden de Gerardsbergenaars heel zwak. De weinige kansen kwamen dan ook van de bezoekers. Na een vijftal minuten moest thuisdoelman Michel Wittenberg ontzetten op een poging van Mathieu Ost. En een tiental minuten later kwam Zingem met een gelukje op voorsprong. Kevin De Wannemaeker verraste zijn eigen doelman: 0-1.
Na een voorzet van Mathieu Ost moest de Geraardsbergse doelman nog een doelpoging van Lieven Vergalle stoppen, en even later moest hij redden op een poging van Dries Callens. Vijf minuten voor de rust moest bezoekend doelman Jeremian Degroote plat op een schot van Kevin De Wannemaeker.
Coach Marc Bourdeaud’hui greep in bij de rust waardoor Vincent Deleenheer en Dieudonn√© Nfor aan de tweede helft mochten beginnen. Het optreden van Nfor was echter van korte duur, want na een fout op de bezoekende doelman mocht hij vroegtijdig naar de douches. Met een mannetje minder namen de rood-gelen echter de match in handen. Degroote moest een vrije trap van Michael Fleurinck stoppen. Even later was het de beurt aan Stijn Serlippens om een vrijschop te nemen, maar de kopbal van Michael Fleurinck ging juist naast. En nog een minuutje later moest doelman Degroote ingrijpen na een vrije trap van Stijn Serlippens. De bezoekende doelman moest ook nog een kopbal van Kevin De Wannemaeker onschadelijk maken. Op de counter was Pieter-Jan Van Der Cruyssen nog gevaarlijk, maar zijn poging ging voorlangs. De Oudenbergploeg bleef aandringen, en nadat Degroote kon redden op een poging van Michael Fleurinck ging ook nog een kopbal van Nicky Vandenborre juist naast. Het lang verwachte doelpunt viel echter aan de overkant, waar de ingevallen Narion Matmati kon afronden: 0-2.
De Geraardsbergenaars lieten de moed niet zakken, en De Groote moest nogmaals redden op een poging van Nicky Vandenborre. Een minuutje later dook Vincent Deleenheer alleen op voor het bezoekende doel. Hij kon de Zingemse keeper omzeilen en er 1-2 van maken.
Doelman Degroote moest nog een vrijschop van Stijn Serlippens stoppen, en na een vrije trap van Michael Fleurinck verdween de kopbal van Kevin De Wannemaeker juist naast doel. In de 89ste minuut mocht Stijn Serlippens nog een vrijschop trappen, en Michael Fleurinck werkte af: 2-2.
Door dit fel bevochten gelijkspel komt geen van beide ploegen dichter bij leider VK Ninove. Voor KSV Geraardsbergen staat er volgende zondag terug een belangrijke partij op de kalender. De rood-gelen moeten dan op bezoek bij het derde geklasseerde FC Nederename.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Wannemaeker, Perreman, Serlippens, Roelandt (80′ Wattez), Golike, Fleurinck, Straetmans (46′ Deleenheer), Vandenborre, Maginet, Van Der Linden (46′ Nfor).

SK Zingem: Degroote Jeremian, Callens Jonas (74′ Matmati), Vanmeirhaege, De Cubber, Callens Dries, Ost, Van Der Cruyssen, De Groote Jonathan, Seghers, Pieters, Vergalle.


Michael Fleurinck
Doelpunten: 16′ Kevin De Wannemaeker (own-goal 0-1); 79′ Narion Matmati (0-2); 83′ Vincent Deleenheer (1-2); 89′ Michael Fleurinck (2-2).

Rode kaart: 58′ Dieudonn√© Nfor (KSV Geraardsbergen).

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background