15 feb 2010

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – SK Zingem

Op Valentijnsdag werkte KSV Geraardsbergen de uitgestelde wedstrijd van de 18de speeldag af tegen SK Zingem. De rood-gelen moesten nog een puntje pakken om zeker te zijn van de periodetitel en een eindrondeticket.
KSV Geraardsbergen – SK Zingem: 3-1

Omstreeks 14 uur keurde scheidsrechter Johan Van De Maele het terrein goed, met dank aan de sneeuwruimers.
De toeschouwers moesten echter meer dan een kwartier wachten alvorens iemand voor doelgevaar kon zorgen. De bezoekers kwamen meteen goed weg toen een schot van Xander Van Der Beck op de paal belandde. Enkele minuutjes later kon Christian Golike voorzetten, en Florian Van Neste knalde de 1-0 binnen.


Christian Golike

De Oudenbergploeg bleef verder druk uitoefenen, en op een doelpoging van Nicky Van Den Borre kon doelman David De Vleeschouwer de bal nog net over de deklat tikken. Een minuutje later mochten de bezoekers terug een kaarsje branden. Op corner van Michael Fleurinck kopte Kevin De Wannemaker de bal tegen de dwarsligger. En op het halfuur kon Florian Van Neste voorzetten, maar Christian Golike besloot naast het bezoekende doel. Even later konden ook de bezoekers een eerste maal dreigen. Brecht Pieters kon voorzetten, maar thuisdoelman Michel Wittenberg kon redden op de poging van Kim De Vos. Een minuutje later mochten de rood-witten een hoekschop trappen, en Brecht Pieters prikte de gelijkmaker tegen de netten: 1-1.

Amper een minuut later was er terug een goeie redding van Michel Wittenberg nodig om Brecht Pieters van een tweede treffer te houden. Even voor rust kon KSV zijn veldoverwicht toch omzetten in een verdiende voorsprong. Op corner van Michael Fleurinck kon Kevin De Wannemaker deze keer wel afwerken: 2-1.
De eerste minuten na de rust hadden de bezoekers wel veel balbezit, maar voor dreiging konden ze niet zorgen. Het was de thuisploeg die op zoek ging naar een derde doelpunt. Nadat een schot van Xander Van Der Beck naast ging, moest doelman David De Vleeschouwer ingrijpen op een schot van Michael Fleurinck. Even later kon Christian Golike voorzetten, maar de poging van Michael Fleurinck verdween over het bezoekende doel. Op aangeven van Nicky Van Den Borre kon Christian Golike uiteindelijk voor meer zekerheid zorgen door de 3-1 tegen de netten te prikken.

De bezoekers kwamen ook nog dicht bij een tweede treffer, maar Bart Van Meirhaeghe besloot voorlangs. Met nog een tiental minuten te spelen kon Xander Van Der Beck alleen op doel afgaan, maar hij stuitte op doelman David De Vleeschouwer. Aan de overkant kon Bram Van Der Meeren voorzetten, maar de kopbal van Brecht Pieters verdween over het Geraardsbergse doel. Even voor affluiten moest de bezoekende doelman nog redden op een vrije trap van de ingevallen Stijn Serlippens.
Door deze overwinning haalt KSV Geraardsbergen de tweede periodetitel binnen. In de klassering telt de rood-gele formatie van coach Marc Bourdoud’hui nu vier punten voorsprong op dichtste concurrent SK Munkzwalm. Volgende zondag komt FC Nederename op bezoek aan de Geraardsbergse Molendreef.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Roelandt, Van Slembroek, De Wannemaker, Maginet, Sadones, Van Der Beck (85’ Serlippens), Fleurinck, Golike, Van Den Borre (83’ Perreman), Van Neste.

SK Zingem: De Vleeschouwer, Meurez, Callens Ruben, Callens Jonas, Van Meirhaeghe (85’ Van De Mergel), Pieters, De Vos, De Cubber, Van Hessche (69’ De Groote), Lapage (72’ Vander Meeren), Vergalle.

Doelpunten: 20’ Florian Van Neste (1-0); 33’ Brecht Pieters (1-1); 42’ Kevin De Wannemaeker (2-1); 65’ Christian Golike (3-1)

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background