19 apr 2010

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – SK Munkzwalm

De competitie in de tweede provinciale B blijft superspannend. FC Merelbeke en KSV Geraardsbergen blijven er tot de laatste speeldag knokken voor de titel. Zondag kreeg co-leider KSV Geraardsbergen het derde gerangschikte SK Munkzwalm op bezoek.

In de eerste helft was het de thuisploeg die voor de kansen zorgde. Op een schot van Xander Van Der Beck kon doelman Bart Verstichelen de bal in hoekschop duwen. Rond het halfuur kwamen de rood-gelen nog enkele keren gevaarlijk opzetten. Na een vrije trap van Michael Fleurinck kopte Kevin De Wannemaeker de bal tegen de dwarsligger. Even later moest Bart Verstichelen terug redden op een doelpoging van Xander Van Der Beck. Een minuutje later werd de bezoekende doelman toch verslagen nadat Jens De Roeck voorbereidend werk van Michael Fleurinck kon afronden: 1-0.
Even later kon Michael Fleurinck terug voorzetten, maar deze keer besloot Jens De Roeck naast het bezoekende doel.
In het begin van de tweede helft kwam KSV goed weg toen Xavier Cruypelinck op de deklat besloot. Het was toch de thuisploeg die terug de meeste kansen creëerde. Vincent Deleenheer kon alleen doorbreken, maar doelman Bart Verstichelen kwam goed uit zijn doel en kon redden. Ook moest de bezoekende doelman de bal nog wegboksen op een vrijschop van Michael Fleurinck. En na een voorzet van Jens De Roeck kon Verstichelen ook nog de kopbal van Nicky Van Den Borre uit de lucht plukken. De rood-gelen lieten de kansen onbenut, en op het halfuur scoorde de pas ingevallen Frederik Simoens de gelijkmaker: 1-1.
De wedstrijd kende nog een turbulente eindfase. Met nog vier minuten op de klok kon de eveneens ingevallen Pieter Van Der Linden de thuisploeg terug op voorsprong brengen: 2-1.

De vreugde was echter van korte duur voor de Oudenbergploeg, want amper drie minuten later knalde Gregory Vekeman de 2-2 tegen de netten.
In blessuretijd kon KSV toch nog de volle buit binnenhalen via een doelpunt van Kevin De Wannemaeker: 3-2.
FC Merelbeke kon zijn wedstrijd op SK Zingem eveneens met winst afsluiten. Op de slotdag van de competitie moet dus de beslissing vallen. KSV Geraardsbergen moet op bezoek bij KVVV Ardennen. FC Merelbeke speelt thuis tegen Gavere-Asper, dat nog een eindrondeticket in de wacht kan slepen als het zijn derde plaats kan vrijwaren.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Sadones, Van Slembroek, De Wannemaeker, Etienne, Mohamed Sampil, Van Der Beck (75’ Van Der Linden), Fleurinck (80’ Golike), Deleenheer, Van Den Borre, De Roeck (72’ Serlippens).

SK Munkzwalm: Verstichelen, Labeeuw, De Jaegher, De Coene, Van Slembrouck, De Ridder, Cruypelinck, Dentandt, Fouquet (90’ Timperman), Vekeman, Baele (70’ Simoens).


Kevin De Wannemaeker

Doelpunten: 32’ Jens De Roeck (1-0); 73’ Frederik Simoens (1-1); 86’ Pieter Van Der Linden (2-1); 89’ Gregory Vekeman (2-2); 91’ Kevin De Wannemaeker (3-2).

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background