23 nov 2009

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – SK Lebeke-Aalst

KSV Geraardsbergen – SK Lebeke-Aalst 3-2

De rood-gelen begonnen sterk aan de partij. Na amper twee minuten spelen kon Xander Vanderbeck voorzetten, waarop Nicky Van Den Borre afwerkte: 1-0.
Door de felle wind was combineren praktisch onmogelijk, en met de wind in de rug konden de bezoekers toch voor enige druk zorgen. Op een vrije trap van Kevin Buyl kon thuisdoelman Michel Wittenberg de bal nog net over de dwarsligger boksen. Even later verdween een nieuwe vrijschop van Glenn Van Berlamont naast het Geraardsbergse doel. Aan de overkant moest doelman Kurt Lambrecht plat op een poging van Florian Van Neste. In de slotminuut van de eerste helft konden de bezoekers toch nog gelijkstellen. Na een vrijschop kopte Pieter De Rijck de bal tegen de touwen: 1-1.
Onmiddellijk na de rust zorgden de bezoekers nog een paar keer voor gevaar. Een schot van Dieter Van Geite ging juist naast, en even later kon Michel Wittenberg de bal wegboksen na een vrije trap van Glenn van Berlamont. Nadien zorgde de thuisploeg voor enkele gevaarlijke standjes. Eerst kon Vincent Deleenheer afleggen voor Xander Vanderbeck, maar zijn schot werd afgeblokt. Doelman Kurt Lambrecht moest ook nog redden op een schot van Kevin De Wannemaeker. Een minuutje later kon Xander Vanderbeck voorzetten, Florian Van Neste besloot op de paal, maar Nicky Van Den Borre tikte binnen: 2-1.
Een tiental minuutjes later kon Vincent Deleenheer voorzetten, en Michael Fleurinck knalde onhoudbaar binnen: 3-1.
De bezoekers probeerden te reageren via Glenn Van Berlamont, maar de KSV-doelman bleef alert. Even later slaagde de ingevallen Erwan El Kattabi er toch in om de aansluitingstreffer te scoren: 3-2.
Bij Lebeke-Aalst begon men er terug in te geloven. Michel Wittenberg moest nog een schot van Jelle Roelandt stoppen, en ook moest hij nog twee keer ingrijpen op vrijschoppen. Met nog een zestal minuten te spelen zag scheidsrechter Rune Ghijsselincks zich verplicht om wegens de hevige regenval en een enorme storm- en hagelbui de wedstrijd gedurende een zestal minuten stil te leggen. Na de herneming moest bezoekend doelman Kurt Lambrecht een poging van Jens De Roeck stoppen, en besloot Vincent Deleenheer nog naast het bezoekende doel.
Door deze overwinning komt KSV Geraardsbergen nu op de vierde plaats met drie punten achterstand op leider FC Merelbeke. Volgend weekend wordt heel belangrijk in de tweede provinciale B, want met FC Merelbeke – SK Zingem en SK Munkzwalm – KSV Geraardsbergen staat de top-4 van de klassering tegenover elkaar.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Etienne, Van Slembroeck, De Wannemaeker, Maginet, Mohamed Sampil, Vanderbeck (76′ Golike), Fleurinck (84′ Sadones), Deleenheer, Van Den Borre, Van Neste (71′ De Roeck).

SK Lebeke-Aalst: Lambrecht, Buyl, Roelandt Nico, De Rijck (46′ El Kattabi), Van Isterdael, Peleman, Roelandt Jelle, Wille, Van Berlamont, Van Geite, Baeyens (76′ Redant).

Doelpunten: 2′ Nicky Van Den Borre (1-0); 45′ Pieter De Rijck (1-1); 53′ Nicky Van Den Borre (2-1); 65′ Michael Fleurinck (3-1); 68′ Erwan El Kattabi (3-2).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background