16 jan 2006

Wedstrijdverslag Ksv Geraardsbergen – Schellebelle


Michaël Fleurinck

KSV Geraardsbergen – SOS Schellebelle: 3 – 1

KSV Geraardsbergen kon voor de confrontatie met SOS Schellebelle geen beroep doen op Kim Chavatte en Joeri Dujaquier.
Na balverlies van Geert Jenquin kregen de bezoekers reeds in de eerste minuut een kans via Peter Sey die naast besloot.
Aan de overzijde werd bezoekend doelman Filip Heyndrickx in de negende minuut verslagen op een afstandschot van Michaël Fleurinck: 1 – 0.
Er werden in de eerste helft heel wat duels uitgevochten op het middenveld, en daar toonden de bezoekers zich meermaals de sterkste, wat hun ook enkele kansen opleverde. Op het kwartier moest KSV-doelman Sven Neyrinck een vrijschop van Benjamin De Cooremeter stoppen. Enkele minuten later verdween een doelpoging van Frederik Hoogewijs net over de dwarsligger. Op het halfuur moest Sven Neyrinck op een schot van Tom Van Steendam de bal over de deklat tikken.
In de slotminuten van de eerste helft werd ook de bezoekende doelman nog aan het werk gezet. Eerst kon hij na een schot van Geert Jenquin nog net de bal uit zijn doel houden, en even later moest hij ook nog redden op een poging van Maxime Dhoore.

Niettegenstaande de voorsprong bij de rust was trainer Peter De Vadder niet tevreden met de geleverde prestaties. De donderpreek van de Geraardsbergse coach was tot buiten de kleedkamer te horen. Blijkbaar met resultaat, want de rood-gelen trokken meteen in de aanval. In de 48ste minuut kon doelman Filip Heyndrickx redden op een doelpoging van Michaël Fleurinck. Zeven minuten later moest hij zich wel omdraaien. Een kort genomen vrijschop van Kevin de Wannemaeker werd door Michaël Fleurinck in doel geknald: 2 – 0. Slechts 2 minuten later werd Maxime Dhoore door bezoeker Olivier Haentjes in het strafschopgebied onderuit gehaald. Kapitein Wouter Eloot mocht vanop de penaltystip scoren: 3 – 0. De Geraardsbergenaars bleven verder aanvallen, en nadat een poging van Geert Jenquin over doel verdween, moest doelman Heyndrickx nog redden op pogingen van Geert Jenquin en Daouda Sanon.
Bij één van de schaarse tegenaanvallen toonde de ingevallen Olivier De Vuyst zich iets sneller dan Nico Broodcoorens, en kon hij met een gekruist schot de eer redden voor Schellebelle: 3 – 1.
In het slotkwartier zou bezoekend doelman Filip Heyndrickx zich nog in de kijker spelen. Een minuut na de tegentreffer kon hij Sow Mamadou van een doelpunt houden. Na voorzet van Reinout Delclef moest hij nogmaals redden op een poging van Sow Mamadou. Nadat hij ook nog een schot van Michaël Fleurinck had gestopt, had hij in de allerlaatste minuut ook nog een enorme reflex in huis om na een vrijschop van Geert Jenquin, Pieter-Jan Van Laethem van een kopbaldoelpunt te houden.

Doelpunten: 9′ en 55′ Michaël Fleurinck (1 – 0 en 2 – 0); 57′ Wouter Eloot (3 – 0); 75′ Olivier De Vuyst (3 – 1).

Na vijf overwinningen in de laatste zeven wedstrijden krijgt KSV nu aansluiting met de middenmoot van de klassering. De Oudenbergformatie staat nu op een gedeelde negende plaats. Zondag gaat KSV Geraardsbergen op bezoek bij het derde geklasseerde Eendracht Winnik.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background