10 feb 2009

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – Olsene Sportief

Bij de rood-gelen stond Dieudonné Nfor voor het eerst aan de aftrap. Het was echter een agressief spelend Olsene dat voor de eerste kansen zorgde. Doelman Michel Wittenberg moest pogingen van Andy Cortvriend en Ruben Verhaeghe stoppen. De bezoekers hadden het vooral op Dieudonné Nfor gemunt. Bijna bij ieder balcontact werd de Geraardsbergse aanwinst onderuit getrapt, wat Olsene na pas een kwartier spelen reeds 2 gele kaarten opleverde. Na een twintigtal minuten spelen verdween een vrije trap van Lorenzo De Bree juist naast het Geraardsbergse doel. Rond het halfuur kwam het tot een stevige botsing tussen Jonas Delbaere en Dieudonné Nfor. Bezoeker Delbaere moest met een hoofdwonde afgevoerd worden, en bij KSV werd Nfor uit voorzorg vervangen. Enkele minuten later kon Ruben Verhaeghe de bezoekers op voorsprong plaatsen: 0-1.
Op slag van rust werd Nicky Van Den Borre in het strafschopgebied onderuit gehaald. Christophe Feys werd met een rode kaart bestraft, en Kevin De Wannemaeker kon van op de penaltystip de gelijkmaker scoren: 1-1. Ook tijdens de rust was er heel wat tumult in de buurt van de kleedkamers. Scheidrechter Olivier Rietens dreigde er zelfs mee om de partij stil te leggen. In het begin van de tweede helft moest bezoekend doelman Tom Buyle een schot van Nicky Van Den Borre stoppen. Toen Andy Cortvriend even later kon voorzetten, werkte Gillis Dentyn af: 1-2. Zelfs met 10 man slaagde Olsene erin om nog enkele kansen af te dwingen. Op voorzet van Gillis Dentyn liet Ruben Verhaeghe de kans liggen om de score op te drijven. Bij een nieuwe poging van Gillis Dentyn moest KSV-doelman Michel Wittenberg de bal over de deklat tikken. In het laatste halfuur kwam de Oudenbergploeg meer dreigen. Doelman Tom Buyle moest redden op een poging van Steven Maginet, en na een hoekschop van Pieter Van Der Linden ging een kopbal van Nicky Van Den Borre naast. Met nog 25 minuten te spelen moesten de bezoekers met 9 verder. Sam Retsin kreeg geel voor een overtreding, en ging zodanig tekeer tegen de scheidsrechter, wat hem meteen een tweede gele kaart opleverde. Even later kon Vincent De Leenheer een paar bezoekende verdedigers uitschakelen en onhoudbaar binnenknallen: 2-2
Amper twee minuten later schoot Pieter Van Der Linden de thuisploeg op voorsprong: 3-2. De trieste schoppartij van de bezoekers duurde nog verder, en met nog een kwartier te spelen mocht Ruben Verhaeghe eveneens vroegtijdig gaan douchen. In het slotkwartier creëerden de Geraardsbergenaars nog een resem kansen. Nadat doelman Buyle een schot van Christian Golike gestopt had, moest hij ook nog plat op een doelpoging van Wouter Sadones. Even later besloot Christian Golike te zwak op de bezoekende keeper. Na een voorzet van Nicky Van Den Borre moest Buyle ook nog redden op een doelpoging van Vincent De Leenheer. En na een poging van Niels Straetmans moest de bezoekende doelman de bal over de dwarsligger tikken. In de slotminuten moest Tom Buyle nog twee keer ingrijpen op pogingen van Vincent De Leenheer.
Na de match werd nog vastgesteld dat de gefrustreerde bezoekers twee deuren van de kleedkamers zwaar toegetakeld hadden. Deze wedstrijd krijgt voor Olsene “Sportief” alvast nog een staartje.

KSV Geraardsbergen blijft in de klassering op de tweede plaats staan. Volgende zondag staat de uitwedstrijd bij Sparta Wortegem op de kalender.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background