7 dec 2009

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – KVV Ardennen

KSV Geraardsbergen – KVV Ardennen: 2-0

Sinterklaas en zijn zwarte pieten kwamen langs aan de Molendreef om de aftrap te geven en leuke cadeautjes uit te delen aan de jonge supporters.
En de rood-gelen werden blijkbaar geïnspireerd door de komst van de Heilige man. Na amper twee minuten spelen kon Xander Van der Beck voorzetten, en Nicky Van Den Borre knalde onhoudbaar binnen: 1-0.
Zelfs tegen de wind in bleven de Geraardsbergenaars voor het meeste gevaar zorgen. Op voorzet van Florian Van Neste kon Nicky Van Den Borre terug aanleggen, maar deze keer kon doelman Hans Vanderbiest redden. Even later moest de bezoekende doelman ook nog plat op een schot van Xander Van Der Beck. Halfweg de eerste helft kon Florian Van Neste nogmaals voorzetten, maar de doelpoging van Nicky Van Den Borre belandde op de dwarsligger. Hans Vanderbiest moest nog een poging van Vincent Deleenheer stoppen, en Xander Van Der Beck besloot nog naast het bezoekende doel. Tussendoor moest thuisdoelman Michel Wittenberg pogingen van Jurgen De Ridder en Yannis Verdonckt stoppen. Net voor de rust kwamen de bezoekers nog even aandringen maar de KSV-doelman bleef alert bij een vrije trap van Kevin Paeme en een schot van Kenny Engels.

Onmiddellijk na de rust kon KSV zijn voorsprong verdubbelen. Na een knappe aanvalsactie kon Nick Van Den Borre de bal doortikken naar Vincent Deleenheer die beheerst afwerkte: 2-0.
Een tiental minuten later kreeg Vincent Deleenheer nog een reuzekans, maar hij besloot naast. Aan de overkant ging een poging van Kevin Paeme naast. Met nog een twintigtal minuten te spelen kwamen de bezoekers goed weg toen Simon Gossye net voor de doellijn een schot van Kevin De Wannemaker kon wegwerken. Een vijftal minuten voor affluiten moest thuisdoelman Michel Wittenberg ingrijpen bij een vrijschop van Yannis Verdonckt. Het laatste wapenfeit in de match kwam van de ingevallen Christan Golike, maar zijn poging verdween naast het bezoekende doel.
Een verdiende overwinning voor de thuisploeg, die dankzij de zware nederlaag van leider FC Merelbeke, mee aan de kop van de klassering komt. Volgende zondag begint de terugronde met de komst van Osta Meerbeke, en net voor de winterstop maken de rood-gelen de belangrijke verplaatsing naar co-leider FC Merelbeke.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Etienne (35′ Maginet), Van Slembroek, De Wannemaker, Roelandt, Mohamed Sampil, Van Neste, Sadones, Van Der Beck (81′ Golike), Van Den Borre, Deleenheer (63′ De Roeck).

KVV Ardennen: Vanderbiest, Gossye, De Bleeker (81′ Devisch), Goebeert, Paeme, Engels, Lauweryns, Verdonckt, De Ridder, Verschelden, De Meulemeester (61′ Dujardin).

Doelpunten: 2′ Nicky Van Den Borre (1-0); 50′ Vincent Deleenheer (2-0).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background