10 okt 2005

Wedstrijdverslag Ksv Geraardsbergen – Jong Lede

Ksv Geraardsbergen – Jong Lede: 2 – 1

Na twee minuten spelen moest Lede-doelman Pieter Heirmans reeds een vrijschop van Reinout Delclef stoppen. Aan de overzijde ging even later een schot van Gino Uyttenhove naast.
Op het kwartier kon Arne Saeys de heroptredende Maxime D’Hoore lanceren, die in het strafschopgebied foutief werd afgestopt door doelman Pieter Heirmans. Penalty voor KSV en een rode kaart voor de bezoekende keeper. Invallersdoelman Jarich Van Doorselaere kon echter de te zwak getrapte strafschop van Arne Saeys stoppen.

Enkele minuten later besloot bezoeker Thomas Schepens op de deklat.
KSV Geraardsbergen domineerde verder de eerste helft. Op een voorzet van Arne Saeys, schoot Reinout Delclef van dichtbij over. Een tiental minuten voor de rust kon Van Doorselaere de bal na een hoekschop wegboksen. Kevin De Wannemaeker besloot in de rebound op de doelman.
Ook na de rust nam Geraardsbergen het iniatief. Eerst kon Jarich Van Doorselaere nog redden op een poging van Maxime D’Hoore, maar na een hoekschop van Nico Broodcoorens kon Arne Saeys binnenkoppen. De eerste treffer van Arne in deze competitie en een verdiende voorsprong voor KSV. Vier minuten later kon de in de tweede helft ingevallen Daouda Sanon de voorsprong verdubbelen. Nog een minuutje later kwam Lede goed weg toen Arne Saeys op de deklat besloot.

Met nog een twintigtal minuten te spelen kon Steven Brantegem voorzetten en lukte de bij de bezoekers ingevallen Perparim Prekadini de aansluitingstreffer. De groen-witten begonnen terug in hun kansen te geloven, en met nog een tiental minuten voor de boeg moest thuisdoelman Olivier Schaillee, na een doelpoging van Gino Uyttenhove, de bal over de dwarsligger tikken.
Aan de overzijde moest Van Doorselaere een schot van Ingmar De Roeck stoppen.
In een slotoffensief van de bezoekers moest de KSV-keeper nog een schot van Thomas Schepens stoppen, en besloot Steven Brantegem nog op de paal.

Doelpunten: 58′ Arne Saeys (1 – 0); 62′ Daouda Sanon (2 – 0); 68′ Perparim Prekadini (2 – 1).

Positief nieuws bij de eerste overwinning van KSV, was vooral het heroptreden van Maxime D’Hoore. Voor de uitwedstrijd naar Ede, komt Steven Maginet terug uit schorsing, en hoopt men ook de gekwetste Kim Chavatte te recupereren.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background