13 nov 2006

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – Jong Lede

KSV Geraardsbergen – Jong Lede: 1 – 4

De druk lag bij KSV Geraardsbergen. Bij winst konden de rood-gelen naderen tot op 5 punten van Lede. Bij verlies werd de kloof uitgediept tot 11 punten. Bij KSV recupereerde men Wouter Sadones (na blessure) en de vorige week geschorste Andy Peleman. Bij de afwezigen nog steeds Steven Maginet, en deze keer bleef ook Sow Mamadou langs de kant. Joeri Dujaquier is out tot februari, en moet dus niet veel meer van het seizoen verwachten.
De partij begon slecht voor de Oudenbergploeg. Na 5 minuten kon Gunther Impens voorzetten, en de vrijstaande Steven Brantegem kopte binnen: 0-1.
Drie minuten later mocht Andy Peleman een vrijschop nemen, maar bezoekend doelman Peter Heiremans had een goeie redding in huis op de kopbal van Kerim Farjallah. KSV kwam nog een keertje dreigen na een nieuwe vrijschop van Andy Peleman. Deze keer kon Peter Heiremans de doelpoging van Wouter Sadones stoppen. Nadat Gunther Impens halverwege de eerste helft de Geraardsbergse verdediging uitspeelde, kon opnieuw Steven Brantegem de score opdrijven: 0-2.
In de 51ste minuut kwam Geraardsbergen dicht bij de aansluitingstreffer. Kevin De Wannemaeker kon uithalen, maar een uitstekende Peter Heiremans kon de bal nog over de deklat tikken. Een minuutje later begon Kevin De Coen aan een zondagnamiddagwandeling doorheen de rood-gele defensie, en werkte ook nog koelbloedig af: 0-3.
Nog twee minuten later kon KSV-doelman Kurt Carlier, na nog eens een voorzet van Gunther Impens, de bal onvoldoende wegwerken, en Steven Brantegem was terug op de goeie plaats om zijn derde van de namiddag binnen te koppen: 0-4. De leider in de tweede provinciale B werkte de kansen aan 100% af.

De Geraardsbergenaars lieten niettegenstaande de zware score de moed niet zakken. De rood-gelen slaagden er nog in om heel wat kansen te creƫren. In de 58ste minuut moest de bezoekende doelman een schot van Kevin De Wannemaeker stoppen, en vijf minuten later ging een doelpoging van Andy Peleman voorlangs. Na een vrijschop van Andy Peleman, was er terug een prachtsave van doelman Peter Heiremans nodig om Kevin De Wannemaeker van een doelpunt te houden. Het wou maar niet lukken voor de thuisploeg. Op voorzet van Kevin De Wannemaeker kopte Danny Lorge de bal tegen de dwarsligger. Negen minuten voor tijd kon Kerim Farjallah uiteindelijk de eerredder scoren voor de Geraardsbergenaars: 1-4.
Op voorzet van Michael Fleurinck kon Kerim Farjallah nog eens aanleggen, maar terug was er een uitstekende Peter Heiremans die hem het scoren kon beletten. Dame Fortuna stond zondag zeker niet aan de zijde van de rood-gelen. Er werd verloren met een overdreven 1-4 op het scorebord. Het kon evengoed
3-4 of 4-4 geweest zijn, maar doelman Heiremans en de dwarsligger beslisten er anders over. Ook werd nogal veel ruimte gegeven aan het duo Impens -Brantegem die toch het verschil maakten.
KSV Geraardsbergen blijft op de vierde plaats in de klassering, maar telt nu 11 punten achterstand op leider Jong Lede.

Doelpunten: 5′ en 21′ Steven Brantegem (0-1 en 0-2); 52′ Kevin De Coen (0-3); 54′ Steven Brantegem (0-4); 81′ Kerim Farjallah (1-4).

Op zaterdag 18 november, om 19u30, staat de derby tussen VK Ninove en KSV Geraardsbergen op de kalender. Als KSV zijn plaats binnen de top-vijf wil behouden, dan is winnen de enige opdracht.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background