18 mei 2009

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen in eindronde

Eindronde Tweede Provinciale: KSV Geraardsbergen – KVV Zelzate:3-2

Na de glansrijke overwinning op SK Zingem, kreeg KSV Geraardsbergen in de halve finale het bezoek van KVV Zelzate. De rood-gelen konden geen beroep doen op de gekwetste Stijn Serlippens.
De match was amper op gang gefloten, toen de vrijstaande Jonas Parmentier de bezoekers reeds op voorsprong kon plaatsen: 0-1.
De Oudenbergploeg reageerde onmiddellijk, maar het schot van Christian Golike werd door bezoekend doelman Thijs Wintein gestopt. Even later moest de bezoekende doelman redden op een poging van Nicky Van Den Borre. Uiteindelijk kon Geoffrey Roelandt voorzetten, en scoorde Nicky Van Den Borre toch de verdiende gelijkmaker: 1-1.
Nadat nog een vrije trap van Kevin De Wannemaeker naast het bezoekende doel verdween, creëerden de bezoekers een resem kansen. Thuisdoelman Michel Wittenberg moest een schot van Kristof Janssens stoppen, en vijf minuutjes later moest de Geraardsbergse doelman redden op een vrijschop van Stephen Cox. Nadat de KSV-doelman ook nog een poging van Stefan Beauprez stopte, besloot Sam Soens over het Geraardsbergse doel. Een tiental minuten voor de rust kon Michel Wittenberg ook nog redden op een doelpoging van Jonas Parmentier. Bij de thuisploeg kon Nicky Van Den Borre voorzetten, maar Tim Wattez besloot over doel. Aan de overkant ging nog een schot van Stephen Cox voorlangs.
In het begin van de tweede helft kwam KSV op voorsprong. Na een corner van Michael Fleurinck kopte Tim Wattez de bal tegen de netten: 2-1.
Op het kwartier kon Tim Wattez voorzetten, maar de poging van Wouter Sadones werd gestopt door doelman Wintein. Enkele minuten later was er een prachtsave van Michel Wittenberg nodig om Christophe Ost van de gelijkmaker te houden. Halverwege de tweede helft konden de rood-gelen hun voorsprong vergroten. Na een doorsteekpass van Michael Fleurinck kon Tim Wattez de bezoekende doelman omzeilen en er 3-1 van maken.
In de resterende minuten gingen de bezoekers op zoek naar de aansluitingstreffer. Michel Wittenberg moest ingrijpen op een vrije trap van Christophe Ost, en even later moest hij ook nog een poging van Stephen Cox stoppen. Met nog een tiental minuten op de klok liet een verraste Kristof Janssens een unieke kans liggen om de aansluitingstreffer te scoren. Een minuutje later moest de Geraardsbergse keeper plat op een poging van Jonas Parmentier. Met nog zes minuten te spelen slaagde Christophe Ost erin om een vrijschop in de kruising binnen te trappen: 3-2.
In de slotminuten was de spanning te snijden, maar het was nog enkel Jonas Parmentier die in blessuretijd voorlangs besloot.
Op donderdag 21 mei, om 15 uur, speelt KSV Geraardsbergen de finale op verplaatsing bij SK Grembergen. De winnaar promoveert naar de eerste provinciale.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Wattez (67′ Deleenheer), Maginet, De Wannemaeker, Golike (83′ Broodcoorens); Van Den Borre, Van Slembrouck, Sadones, Roelandt (88′ Straetmans), Fleurinck, Perreman.

KVV Zelzate: Wintein, Druwe, Bogaert, Hautekeete, De Neve, Janssens, Cox, De Poorter, Parmentier, Beauprez (46′ Ost), Soens (67′ Dierickx).

Doelpunten: 1′ Jonas Parmentier (0-1); 11′ Nicky Van Den Borre (1-1); 53′ en 66′ Tim Wattez (2-1 en 3-1); 84′ Christophe Ost (3-2).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background