1 okt 2007

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – Idegem

KSV Geraardsbergen – Wilskracht Idegem: 3-1

In de aanloop naar de stadsderby tussen KSV Geraardsbergen en Wilskracht Idegem werd bij Idegem trainer Ludo De Bolle ontslagen. Geert Van Gaveren wordt de nieuwe hoofdcoach bij de rood-witten.
In een zwakke eerste helft kon KSV in het begin enkel dreigen op stilstaande fazen. Op het kwartier kon doelman Sam Walravens de bal weg boksen na een vrije trap van Kerim Farjallah. Tien minuten later was er terug een goeie save van Sam Walravens nodig, na een vrijschop van Andy Peleman. Net voor het halfuur kwam Idegem even dreigen. Op voorzet van Jurgen De Leeuw kon Laurent Neufkens naar doel koppen, maar KSV-doelman Bart Verstichelen was alert. Een tiental minuten voor de rust moest Sam Walravens terug redden op een schot van Nico Broodcoorens. In de slotminuten van de eerste helft kon Kerim Farjallah scoren, op een assist van Nicky Vandenborre: 1-0.

In de tweede helft profileerde KSV zich als de betere ploeg. Op voorzet van Steven Maginet ging een kopbal van Nicky Vandenborre naast, en even later moest doelman Sam Walravens nog een poging van Nicky Vandenborre stoppen. Toen Michael Fleurinck de bal kon doortikken naar Nicky Vandenborre lag de bezoekende doelman terug in de weg, waardoor hij de onfortuinlijke KSV-spits terug het scoren kon beletten. Even later kon Kerim Farjallah, op voorzet van de ingevallen Antoine Gustin, uiteindelijk de voorsprong verdubbelen: 2-0.
Een tiental minuten ging Antoine Gustin op links door, maar hij besloot op doelman Walraevens. Antoine Gustin kon echter op de rebound afwerken: 3-0.
Een vijftal minuten voor affluiten kwam Geraardsbergen dicht bij een vierde treffer. Op voorzet van Nicky Vandenborre knalde Michael Fleurinck de bal op de dwarsligger. Het doelpunt viel echter aan de overkant waar invaller Mbudi-Welo de eerredder kon scoren: 3-1.


KSV Geraardsbergen: Verstichelen, De Wannemaeker, Maginet, Neirinckx (30′ Sadones), Van Der Linden, Broodcoorens (62′ Gustin), Fleurinck, Vandenborre, Van Slembrouck, Peleman, Farjallah (74′ Guede).


Wilskracht Idegem: Walravens, De Bondt, Jonckheere, Goossens, Vancauwenbergh, De Troyer, Vanderkelen (68′ Mbudi-Welo), Verdeyen (63′ Eggermont), Segers (57′ De Roeck), Neufkens, De Leeuw.

Doelpunten: 41′ en 64′ Kerim Farjallah (1-0 en 2-0); 78′ Antoine Gustin (3-0); 87′ Mbudi-Welo (3-1).

Na de recente overwinningen tegen Munkzwalm en Idegem, zou KSV Geraardsbergen volgende zondag ook de punten moeten kunnen meenemen in de uitwedstrijd bij Eendracht Winnik. En wellicht kan ook Wilskracht Idegem, met de komst van rode lantaarn Borsbeke, zijn eerste overwinning in de tweede provinciale behalen.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background