6 jan 2009

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – FC Gavere-Asper

KSV Geraardsbergen – FC Gavere-Asper: 2-1

Op 23 november 2008 werd deze wedstrijd stopgezet wegens de hevige sneeuwval. En ook voor de replay moest afgewerkt worden op een hardbevroren en moeilijk bespeelbaar terrein. Bij KSV Geraardsbergen kon men na een lange periode terug beroep doen op Keone Perreman en Tim Wattez. Kristof Vanslembroeck sukkelt nog steeds met de rug, en Wouter Sadones moest geelgeschorst toekijken.
Na geharrewar voor het bezoekende doel kon Niels Straetmans reeds vroeg in de partij binnen schieten: 1-0.
De rood-gelen namen het meeste initiatief, en doelman Davy Ducatteeuw moest nog plat op een schot van Vincent Deleenheer. Even later kon Nicky Vanden Borre de bezoekende doelman omzeilen, maar zijn poging verdween aan de verkeerde kant van de paal. Halverwege de eerste helft zorgden de bezoekers ook even voor gevaar. De doorgebroken Joachim Nobels vergat echter af te werken. Een paar minuten later kreeg Joachim Nobels een nieuwe kans, maar hij raakte niet voorbij KSV-keeper Michel Wittenberg. Aan de overkant moest Davy Ducatteeuw ingrijpen op een doelpoging van Pieter Van Der Linden. Ook Michel Wittenberg moest nog een schot van Dieter Hubau stoppen. In het laatste kwartier van de eerste helft moest de bezoekende doelman nog een vrije trap van Pieter Van Der Linden stoppen. Enkele minuten later ging nog een vrijschop van Pieter Van Der Linden juist naast. Met nog een minuutje te spelen kon Christian Golike van ver aanleggen, maar zijn schot spatte uit elkaar op de kruising. In de slotseconden kon Pieter Van Der Linden dan toch nog de bezoekende verdediging verschalken, en de ruststand vastleggen: 2-0.
Na de rust kwamen de bezoekers gemotiveerd op het veld. Michel Wittenberg moest doelpogingen van Dieter Hubau en Joachim Nobels stoppen. Even voor het uur misrekende KSV-doelman Michel Wittenberg zich op een vrije trap van Robby De Bodt, en de aansluitingstreffer was een feit: 2-1
Gavere-Asper putte nog meer moed uit deze treffer, en ging op zoek naar de gelijkmaker. Bij de rood-gelen moest men zich beperken tot verdedigen. Nadat een omhaal van Joachim Nobels naast het Geraardsbergse doel verdween, moest Michel Wittenberg ook nog een vrijschop van Joachim Nobels stoppen. Een kwartier voor tijd was er nog een kans voor de ingevallen Jurgen Seeuws, maar de Geraardsbergse keeper reageerde gevat. Even later moest hij ook nog een schot van Kevin Balcaen stoppen. In de slotfase kwam KSV nog een paar keer opzetten. Michael Fleurinck schoot naast, en Stijn Serlippens besloot voorlangs. Door deze overwinning nadert KSV Geraardsbergen tot op 2 punten van de leiders.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Wannemaeker, Straetmans, Maginet, Roelandt, Van Der Linden, Fleurinck, Vanden Borre, Perreman (69′ Wattez), Deleenheer (61′ De Backer), Golike (72′ Serlippens).

FC Gavere-Asper: Ducatteeuw, Baudelet, Boone, De Bodt, Balcaen, De Bruyker, Nobels (69′ Seeuws), Van Henis (46′ Hubau Steven), Verdonck, Tollebeke (46′ Vercammen), Hubau Dieter.

Doelpunten: 8′ Niels Straetmans (1-0); 45′ Pieter Van Der Linden (2-0); 58′ Robby De Bodt (2-1).

Volgende zondag ontvangt KSV Geraardsbergen de leiders van KVV Ardennen. Bij eventuele winst kunnen de rood-gelen een plaatsje binnen de top-3 van de klassering veroveren.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background