21 feb 2006

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – Ede Haaltert

KSV Geraardsbergen – VC Ede Haaltert: 1 – 1

Vorige zondag kwam het voorlaatste geklasseerde VC Ede Haaltert op bezoek aan de Molendreef. Bij KSV mist men nog steeds de gekwetste Maxime Dhoore, en ook Kim Chavatte werd niet fit bevonden.

In de vierde minuut moest bezoekend doelman Filip Podevijn een poging van Sow Mamadou stoppen. Aan de overzijde ging op het kwartier een schot van Peter Geerts naast. Twee minuten later besloot Michaël Fleurinck, op aangeven van Sow Mamadou, naast het bezoekende doel. In de twintigste minuut was het dan toch raak. Op voorzet van Michaël Fleurinck trapte Sow Mamadou de bal binnen: 1 – 0. Enkele minuten later moest doelman Filip Podevijn nog een schot van Sow Mamadou stoppen. In de 26ste minuut kwam Ede dicht bij de gelijkmaker, maar Philip Rivera-Guillen liet de reuzekans onbenut. Aan de overzijde was er een goeie save nodig van de bezoekende doelman om Nico Broodcoorens van een doelpunt te houden. Op het halfuur moest KSV-doelman Sven Neyrinck zijn kunnen tonen. Eerst moest hij redden op een schot van David Coene, en in de rebound moest hij ook nog de poging van Stijn De Backer stoppen. Vijf minuten voor de rust werd balverlies van Wouter Eloot afgestraft. Pieter Philips kon Jim De Saedeleer bedienen, en ie trapte de gelijkmaker binnen: 1 – 1. Even later moest doelman Filip Podevijn een schot van Arne Saeys stoppen.

Na de koffie koos men bij Geraardsbergen voor de aanval. Eerst ging een schot van Kevin De Wannemaeker naast, en even later moest Podevijn tot tweemaal toe plat op doelpogingen van Michaël Fleurinck. Na tien minuten spelen kon Arne Saeys voorzetten, maar Michaël Fleurinck besloot terug nipt naast.
Af en toe kon Ede nog even dreigen op de counter. Op het uur mocht David Diaz-Martinez een hoekschop trappen, maar Jim De Saedeleer besloot naast. Even later kwam KSV dicht bij een doelpunt. Op een kort genomen vrijschop van Joeri Dujacquier, kon Michaël Fleurinck terug aanleggen. Philip Podevijn bracht redding met een prachtsave, maar kwam in kontakt met de doelpaal en moest vervangen worden.
Met nog twintig minuten te spelen kon de snelle Philip Rivera-Guillen nog een counter opzetten. Na kontakt met Steven Maginet ging Jim De Saedeleer in het strafschopgebied neer, maar KSV-doelman Sven Neyrinck kon de penalty van Stijn de Backer stoppen. Aan de overzijde moest tweede keeper Andy Raes redden op een doelpoging van Joeri Dujaquier. In de slotfase van de wedstrijd was de beste kans nog voor de bezoekers. Sven Neyrinck moest nog redden op een schot van Stijn De Backer.

Doelpunten: 20′ Sow Mamadou (1 – 0); 40′ Jim De Saedeleer (1 – 1).
Op zaterdag 25 februari om 15 uur staat aan de Molendreef een oefenwedstrijd op het programma tegen de beloften van FC Verbroedering Dender.

Op 5 maart moet KSV op bezoek bij leider Eendracht Appelterre. De eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Racing Bambrugge is verschoven naar zaterdag 11 maart met aftrap om 16 uur.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background