12 mrt 2006

Wedstrijdverslag Ksv Geraardsbergen – Bambrugge

KSV Geraardsbergen – Racing Bambrugge: 0 – 2

Na het bezoek bij leider Eendracht Appelterre,moest KSV Geraardsbergen het nu opnemen tegen het tweede gerangschikte Racing Bambrugge.
In de eerste helft was er veel balbezit voor de thuisploeg, maar dat leverde slechts een paar kansjes op. In de vijfde minuut moest doelman Jurgen Van Wassenhove een vrijschop van Kim Chavatte stoppen. Acht minuten voor de rust kon Joeri Dujaquier voorzetten, maar Kim Chavatte besloot naast. KSV-doelman Sven Neyrinck moest tijdens de eerste 45 minuten geen enkele keer ingrijpen.

Onmiddellijk na de rust kon Geraardsbergen enkele kansen afdwingen. Doelman Van Wassenhove moest doelpogingen van Kevin De Wannemaeker en Luc Nissens stoppen. In de 54ste minuut kon MichaĆ«l Fleurinck voorzetten, maar de kopbal van Steven Maginet ging centimeters over de dwarsligger. Rond het uur kregen de bezoekers uiteindelijk vat op de wedstrijd. Nadat Joost Korte naast besloot, moest KSV-doelman Sven Neyrinck redden op pogingen van Ruben Schepens en Joost Korte. Met nog twintig minuten te spelen kopte de ingevallen Kevin Goossens en voorzet van Joost Korte naast. Ook Geraardsbergen kwam nog even dreigen. Na voorbereidend werk van Steven Maginet ging bezoekend doelman Jurgen Van Wassenhove goed plat op de doelpoging van Kim Chavatte. Aan de overzijde moest ook Sven Neyrinck nog aan het werk. Het waren invallers Arne De Coninck en Kevin Goossens die voor het gevaar zorgden. In de slotminuten kreeg KSV het deksel op de neus. Met nog acht minuten te spelen schoot Kevin Goossens via de paal de 0 – 1 binnen, en in de allerlaatste minuut kon hij de eindcijfers vastleggen: 0 – 2.

Sinds het uitvallen van de geblesseerde Maxime Dhoore behaalde KSV Geraardsbergen slechts 2 op 15. Het grote probleem is dat men de laatste weken moeilijk kan scoren. Wil men uit de gevarenzone wegblijven, dan zal er in de komende wedstrijden toch nog enkele keren moeten gewonnen worden. Voor de verplaatsing naar Racing Wetteren kan men alvast de geschorste Sow Mamadou recupereren.

Met het oog op volgend seizoen is men bij KSV Geraardsbergen reeds zeer actief op de transfermarkt. Nadat we eerder reeds bekend maakten dat de rood-gelen zich versterkten met de spitsen Pieter Verleysen (Appelterre) en Danny Lorge (Velzeke), raakte deze week ook bekend dat spelverdeler Andy Peleman van eerste provincialer SK Terjoden-Welle volgend seizoen naar Geraardsbergen komt. Nog uit de eerste provinciale haalde men Sadones en D’Haenens weg bij Olsa Brakel. Ook zijn er gesprekken aan de gang met de huidige spelerskern die grotendeels zou behouden worden.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background