17 dec 2008

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – Osta Meerbeke

KSV Gerardsbergen – Osta Meerbeke: 1-2

Voor de partij tegen Osta Meerbeke kon men bij de Geraardsbergenaars geen beroep doen op de geel geschorsten Kristof Vanslembrouck en Steven Maginet. Keone Perreman en Tim Wattez blijven in de ziekenboeg. De rood-gelen konden wel Michael Fleurinck en Kevin De Wannemaeker recupereren.
In het eerste kwartier kon geen van beide ploegen voor gevaar zorgen. Slecht uitverdedigen bij de thuisploeg was de oorzaak van het eerste doelpunt. Timothy Van Den Berghe profiteerde om Osta op voorsprong te plaatsen: 0-1.
In de daaropvolgende minuten waren het de bezoekers die verder voor het gevaar zorgden. Brice De Kegel kon door de Geraardsbergse verdediging dringen, maar besloot over doel. Even later verscheen Jurgen Sonck alleen voor doel, maar hij raakte niet voorbij KSV-doelman Michel Wittenberg. De Geraardsbergse keeper moest ook nog redden bij een doorbraak van Brice De Kegel. Op het halfuur ging thuisspeler Nicky Vandenborre neer in het strafschopgebied. Kevin De Wannemaeker kon van op de penaltystip gelijkstellen: 1-1.
Net voor de rust kon bezoekend doelman Daan De Donker nog redden op een doelpoging van Stijn Serlippens.
Opmerkelijk was dat bankzitter Björn De Groot het bij de rust voor bekeken hield, en zijn ploeg in de steek liet.

Net na de rust moest Osta-doelman De Donker een schot van Michael Fleurinck stoppen. Aan de overzijde moest Michel Wittenberg plat op een vrijschop van Glenn De Coen. De thuisploeg nam in de tweede helft het meeste initiatief. Op een corner van Stijn Serlippens kon Nicky Vandenborre naar doel koppen, maar Herve Beerens kon de bal net voor de doellijn keren. En na een voorzet van Vincent De Leenheer besloot Ken De Backer centimeters naast. Met nog een tiental minuten te spelen kregen de rood-gelen echter het deksel op de neus. De ingevallen Benjamin De Roo verschalkte de Geraardsbergse verdediging, en scoorde de 1-2.

De Oudenbergploeg ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het kon doelman De Donker niet meer bedreigen.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Wannemaeker, De Backer, Sadones, Fleurinck, Golike (42’ De Leenheer), Roelandt, Straetmans (34’ Broodcoorens), Vandenborre, Serlippens, Van Der Linden.

Osta Meerbeke: De Donker, Raspoet, Vanden Houte Frederik, Dumongh, De Coppel, Beerens, Vanden Houte Stijn (81’ De Smet), Van Den Berghe (65’ De Nutte), De Kegel, Sonck (58’ De Roo), De Coen.

Doelpunten: 16’ Timothy Van Den Berghe (0-1); 31’ Kevin De Wannemaeker (1-1); 78’ Benjamin De Roo (1-2).

Volgende zondag maakt KSV Geraardsbergen de verplaatsing SK Munkzwalm.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background