18 apr 2011

Wedstrijdverslag KSV G’bergen – KVV Ardennen

KSV Geraardsbergen mocht zondag aan de Molendreef heel wat toeschouwers verwelkomen voor de belangrijke wedstrijd tegen KVV Ardennen. Bij winst mochten de rood-gelen de promotie naar de hoogste provinciale afdeling vieren.

Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden kon men opmaken uit de klassering, want met Geraardsbergen en Ardennen stonden de twee beste defensie’s van de reeks tegenover elkaar.
In de eerste twintig minuten van de match kon geen van beide ploegen zijn tegenstander bedreigen. Het was wachten op een vrije trap van de bezoekers, waarop Laurens De Smaele de bal tegen de netten kopte: 0-1. Een domper op de feestvreugde van de lokale aanhang.
Een drietal minuten later moest KSV-doelman Michel Wittenberg ingrijpen op een schot van Michiel Covent. De feestvreugde van de bezoekers was echter van korte duur. Op een vrijschop van Pieter Van Der Linden knikte Vincent Deleenheer de gelijkmaker binnen: 1-1.

Ardennen creëerde via Michiel Covent nog de eerste kans na de rust, maar daarna namen de rood-gelen het veldoverwicht in handen en ging men op zoek naar het beslissende doelpunt. Op voorzet van Robby De Bodt kopte Vincent Deleenheer echter de bal op de dwarsligger. Even later kon Xander Van Der Beck voorzetten, maar deze keer ging de kopbal van Vincent Deleenheer nipt naast. Met nog een zevental minuten te spelen kon Vincent Deleenheer de bal dan toch uiteindelijk binnen koppen: 2-1. Bij deze fase bleef bezoekend doelman Rob Lippens gekwetst liggen, en kreeg een bezoekende verdediger een rode kaart wegens protest.
In de slotminuut kon Vincent Deleenheer nog de kers op de taart plaatsen met een derde doelpunt: 3-1. Meteen het sein om “We are the champions” door de geluidsinstallatie te laten weerklinken, en het startschot van een lang “feestje” dat in de vroege uurtjes op de Geraardsbergse Markt zou eindigen.

Volgende zondag maakt de Oudenbergploeg nog een overbodige verplaatsing naar het laatst gerangschikte Olsene.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Bodt, De Vuyst, De Wannemaeker, Maginet, Van Slembroeck, Limpens (70’ Golike), Van Den Borre (55’ De Couvreur), Van Der Beck, Deleenheer, Van Der Linden (82’ Lackner).
KVV Ardennen: Lippens (86’ Bontinck), Gosseye, Claus, De Smaele, Goebeert, Noterman, Verdonckt, Covent, Koudijzer, Vanderschelden, De Ridder (35’ Tembuyser).
Doelpunten: 20’ Laurens De Smaele (0-1); 27’, 83’ en 90’ Vincent Deleenheer (1-1, 2-1 en 3-1).

 

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background