28 sep 2008

Wedstrijdverslag KSV Geraardsbergen – Jong Zulte

KSV Geraardsbergen – Jong Zulte: 3-1

Na de niet-ingecalculeerde nederlaag tegen SK Lebeke-Aalst had de Oudenbergploeg met de komst van leider Jong Zulte een en ander recht te zetten. De rood-gelen konden voor het eerst dit seizoen ook beroep doen op Keone Perreman.
KSV begon sterk aan de partij. Reeds in de eerste minuut moest doelman Andy De Groote een vrije trap van Michael Fleurinck stoppen. In de tiende minuut ging een poging van Björn De Groot naast, en op voorzet van Stijn Serlippens besloot Kevin De Wannemaeker over doel. Even later kon Pieter Van Der Linden de bal voorbij Andy De Groote tegen de netten knallen: 1-0.

De Geraardsbergenaars bleven kansen creëren. Op voorzet van Pieter Van Der Linden ging een poging van Stijn Serlippens naast. Even later moest Zulte-doelman Andy De Groote ingrijpen op een schot van Christiaan Golike. Op het halfuur kon Christiaan Golike voorzetten, maar de kopbal van Nicky Vandenborre verdween over het bezoekende doel. Een minuutje later zorgden de bezoekers voor het eerst voor gevaar, maar KSV-doelman Michel Wittenberg bleef attent bij de vrijschop van Bram D’Haene. Nadat Andy De Groote plat moest op een doelpoging van Michael Fleurinck, moest zijn overbuur redden op een schot van Bram Sabbe. Op voorzet van Björn De Groot, verdween nog een poging van Pieter Van Der Linden naast het doel. En net voor de rust moest Michel Wittenberg nog ingrijpen op een vrijschop van Bram D’Haene.

De tweede helft begon met een poging van de ingevallen Joselito Bultynck die over het Geraardsbergse doel besloot. Een paar minuten later moest bezoekend doelman Andy De Groote tot tweemaal toe ingrijpen op vrijschoppen van Michael Fleurinck. Op het uur werd de doorgebroken Nicky Vandenborre in het strafschopgebied onderuit gelopen door Thomas Verplancke. Kevin De Wannemaeker zette de penalty om: 2-0.

Een vijftal minuten later moest de Geraardsbergse kapitein Michael Fleurinck gekwetst naar de kant. De leiders uit Zulte probeerden te reageren, en namen de match in handen. Nadat Michel Wittenberg een vrijschop van Bram D’Haene had gestopt, ging ook nog een schot van Joselito Bultynck naast. Na een vrijschop van Bram D’Haene verdween een kopbalpoging van Dominique Carton over doel, en op nog een vrije trap van Bram D’Haene kon Michel Wittenberg wegboksen. Een paar minuutjes later moest de Geraardsbergse keeper nogmaals ingrijpen op een vrijschop van Bram D’Haene, maar even later werd de thuisdoelman toch geklopt op nog maar eens een schot van Bram D’Haene: 2-1. De Geraardsbergenaars moesten zich beperken tot verdedigen, maar nadat Bram Sabbe over doel besloot, kwamen de rood-gelen toch nog een paar keer aandringen. Na voorbereidend werk van Nicky Vandenborre schoot de ingevallen Ken De Backer over het bezoekende doel, en een minuutje later werd een goal van Nicky Vandenborre afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overkant ging een schot van Thomas Verplancke naast. In blessuretijd moest Andy De Groote nog redden op een schot van Christiaan Golike, maar Stijn Serlippens knalde in de rebound binnen: 3-1.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Wannemaeker, Vanslembrouck, Perreman (73’ Roelandt), Maginet, Golike, Van Der Linden, Fleurinck (66’ Sadones), Vandenborre, Serlippens, De Groot (83’ De Backer).

Jong Zulte: De Groote, Verplancke, Carton, Vindevogel, Nuytens, De Roose, Sabbe, D’Haene, Demeurisse (46’ Bultynck), Konte, Pauwels.

Doelpunten: 20’ Pieter Van Der Linden (1-0); 60’ Kevin De Wannemaeker (2-0); 78’ Bram D’Haene (2-1); 93’ Stijn Serlippens (3-1).

Na deze fraaie prestatie tegen de leiders, hoopt men bij KSV dat de positieve lijn volgende zondag kan doorgetrokken worden op het terrein van Olsene.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background